Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 14. 8. 2020.

Lekari uputili apel da Niš dobije Opštu bolnicu, kažu sada su na potezu političari

debata jole carica Napominju da je Opšta bolnica Nišu neophodna; foto: M. Z.

Među većim gradovima u Srbiji samo Niš nema Opštu bolnicu, koja je prema mišljenju lekara neophodna, pre svega zbog boljih uslova lečenja pacijenata. Zato su lekari u debati Južnih vesti pozvali nadležne da bolje organizuju zdravstveni sistem i otvore Gradsku bolnicu i napomenuli da niški političari treba da se izbore za ovo.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Milan Radojkovic

    20:19 // 14. 8. 2020.

    Nemoze jer ima dovoljno kapacitet i ne uzimajte mi Vucica u usta vise

  • Mara

    12:02 // 14. 8. 2020.

    Da bi građeni Niša placali posle njihove izmisljotine

  • Vesna

    12:06 // 14. 8. 2020.

    Dr. Miluc direktan, pragmatican i profesijonalan.Predlog na svom mestu.

    • Aleksandar

      13:08 // 14. 8. 2020.

      Predlog nije na svom mestu po pitanju opste bolnice jer ni Beograd ni Novi Sad ni Kragujevac nemaju opste bolnice vec domove zdravlja i klinicke centre izuzev Beograda koji ima i klinicko-bolnicke centre koji pruzaju zdravstvene usluge sekundarnog i tercijarnog tipa. Za sve ostalo se slazem sa dr Milicem.
      Sto se tice Beograda, ni on nema opstu bolnicu vec Domo

    • Ex faca

      16:16 // 16. 8. 2020.

      Lepa ideja ali stvara problem jer treba zaposliti još puno zdravstvenih radnika, a to smanjuje neto u budžetu koji se deli tako da narod nikad ne sazna. Zaćutaće se o tome neko duže vreme a onda će AV to da predloži tako kao da o tome nikad nije pričano i da bude mesija.

  • Milan

    11:57 // 14. 8. 2020.

    E slatko sam se nasmejao. "Borite se za vas grad"? Eee, moj doktori, gde bre vi zivite? Gde ste bili kad su poklonili aerodrom? Gde ste bili kad su nam naplatne rampe stavili na par km od centra? Gde ste bili kad su oko sokolovo natrtili pored vaseg muzeja? Gde ste bili kad najplodniji zemlju dadose da se naprave motaonice kablova? Nekad se covek manje obruka kad cuti nego kad selektivno laje

    • mint

      18:52 // 14. 8. 2020.

      doktori treba da se bore za aerodrom, naplatne rampe i protiv motaonica kablova?! kolko godina imas i kakve droge pusis?

  • elena

    18:40 // 14. 8. 2020.

    Opet halucinacije da neko u Beogradu odlučuje kakvu bolnicu odgovorni u Nišu sebi neće da izgrade. Idiotizacija Nišlija se nastavlja koji spremno veruju da odgovornosti njihovih lidera ne postoji, te da je neko u Beogradu kriv.

  • Оскар Питагор

    13:56 // 14. 8. 2020.

    С војском ништа. Видели сте до сада како су се увек поншали. Гори него разни окупатори који су до сада током историје јахали Нишлије. А тек ће се видети.
    Посебна прича су официрска дела која тамо раде као здравствени радници. Целог живота "лечили" најздравији део популације.
    Јасно, ово је лично мишљење. Могуће да су грађани некад имали вајду од њих. Ја лично за близу 7 деценија нисам приметио.

    • Smuk

      14:35 // 14. 8. 2020.

      @O.P. : pa skoči !
      Nisi jedini koji ne vidi !

    • Samo da primetim...

      08:31 // 15. 8. 2020.

      ...da se ne cene stvari po tome ko kakvu "vajdu ima"... ne daj Bože da se razboliš, prvi bi molio za uput za VMA...

    • Оскар Питагор

      20:53 // 15. 8. 2020.

      #Ако смем да приметим:
      [i] Црвено-жута поплава није потопила баш све карактере. Постоје људи, и читаве фамилије, који никада и ни за шта нису молили. Нити ће молити и клечати

      [ii] Лечење на ВМА? Шта, патентирали неки нови лек или начин лечења? Ако је од значаја, лекар, члан најуже фамилије, ЈЕСТЕ! То што не ради као лекар-дуга прича.[Укратко: Нема белу генетику и не чучи по партијским каткомба

  • Mika

    18:18 // 14. 8. 2020.

    Da, da...treba vam svima jos jedan izgovor da dodatno TEZGARITE,maltretirate i setate pacijente od nemila do nedraga i stvarate sebi uslove za dodatno placanje naduvanih dezurstava i prekovremenog rada...Kako vas bre sve redom nije sramota vise??!Pa vi svi niste u stanju ni u KC Nis da radite normalno, a kamoli u nekoj novoj, dodatnoj bolnici!Objavite statistiku o umrlima u KC Nis-ako je vodite!

    • mint

      02:23 // 15. 8. 2020.

      obzirom na to da stalno pljuješ po lekarima i na neverovatnu količinu mržnje koju prosipaš verovatno si imao neko loše iskustvo i to je sasvim razumljivo. ono što nije u redu je da generalizuješ i trpaš sve u isti koš. to rade deca. svaki nerad, fušarenje i nemoralan čin ima ime i prezime koje stoji iza njega.

  • Драган

    14:52 // 14. 8. 2020.

    Да ли треба Општа болница? Треба. Али, да ли нам треба накнадна памет? Не треба. Замолио бих новинаре и уредника да прегледају мало архиву из времена градње и реорганизације Клиничког центра. Да видимо ко је тада јавно износио другачије предлоге организације, и, свака част. Овако по нашем обичају. Директор болестан, ајмо сад сви у напад.

    • Zoran

      16:54 // 14. 8. 2020.

      Al si ga rekao dragane, svaka ti cast.... ocito si neki akademik....

  • Mika

    12:29 // 14. 8. 2020.

    Šta će nam bolnice ako nema ko da leči u njima? Samo mamini i tatini sinovi i ćerke koji nemaju pojma, kao i njihovi bahati roditelji koji sve šalju u privatne ordinacije. Treba opšta bolnica, ali pre svega trebaju lekari koji će da se bore za znanje i pacijente, a ne za pare.

    • Smuk

      14:32 // 14. 8. 2020.

      @Mika : Konkuriši !

    • Mika

      18:14 // 14. 8. 2020.

      Ne kradi mi nadimak! :p

  • Miki

    16:47 // 14. 8. 2020.

    Poštovani Dr Miliću. Koliko ste se decenija vi školovali za kardiohirurga? Lako je kao i sve u Nišu, nalepiti nalepnicu na Vojnu bolnicu i nazvati je opštom. KC Niš je sada Opšta bolnica po svemu. On treba da postane tercijarna ustanova, Ali potrebno je ulagati u osoblje,slati ih na školovanje, omogućiti im uslove rada i platiti ih kako treba. Tek tada možemo početi da pominjemo tercijarni nivo.

    • Mika

      18:16 // 14. 8. 2020.

      DECENIJA?!?!? Ocigledno nisi adekvatno informisan......

  • Mata

    17:28 // 14. 8. 2020.

    Jedan od razloga sto niski zdravsveni radnici i zdravstvene ustanove pruzaju losu uslugu gradjanima je i taj sto c Nis pokriva skoro ceo jug SrbijeNaravo,veliki broj pacijenata,losa usluga,da ne racunamo katastrovalnu i kriminalnu organizaciju zdravstva u Srbiji,za sta nisu krivi lekari.Zbog toga je i porebna ovakva zdravstvena ustanova.Objasnite lokalnim politicarimasta je toOpsta bolnica

  • Зоран

    13:20 // 14. 8. 2020.

    Не разумем се у организацију здравства, здраворазумски има логике предлог за здравственом установом секуднарног нивоа у Нишу, али нама требају лекари господо моја, а не зграде и прапорци. Стручни људи нам фале у сваком домену, од водоинсталатера до авио-техничара.

  • Filozof

    19:18 // 14. 8. 2020.

    "Politicari" predvodjeni predsednikom stranke rasteruju lekare iz drzave, mnoge od njih svakodnevno vredju i ponizavaju, nazivaju ih politikantima. Pa nije investicija u zdravstvo zidati zgrade na kojima pise bolnica, vazniji su lekari i oprema.

  • Па зашто затвористе наменски зидану болницу у Кнез селу?

    16:13 // 14. 8. 2020.

    Уважени професоре Тиодоровићу,били сте у прошлости директор КЦ Ниш. Да ли сте и колико пута у писаном облику званично затражили од Министарства здравља да се у Нишу подигне објекат Опште бонице,или да се постојећа Војна болница претвори у Општу?Исто питање и за Ваше наследнике на месту директора КЦ Ниш, без обзира из које су партије постављени.Такође исто питање важи и за све декане нишког Мед.фак

    • Mika

      18:15 // 14. 8. 2020.

      Pa zato sto je neko hoce za privatne potrebe....

  • Samo da primetim...

    08:33 // 15. 8. 2020.

    ...da RFZO nije produžio ugovor sa Vojnom bolnicom...

    • Jasmina

      13:37 // 11. 11. 2020.

      Vojni lekari su uzas blagi bar oni sa kojim sam se ja srela a srela sam se sa mnogim nisu pruzili mojoj majci pomoc triput sam zvala hitnu nakraju smo je sami odveli u bolnicu umrela posle 45 min to je bilo pre korone . Doktor Milic legenda pravi primer kakav covek doktor treba da bude takvi ljudi treba da se cene i plate neke treba otpustiti jer nemaju moral da sami daju otkaz a trebali bi

  • Jasna

    23:41 // 14. 8. 2020.

    Zemljo Srbijo, posalji zdravstvene radnike u inostranstvo a ovde pravi zidove bez ljudstva!!!
    Sramota!!!!
    Sve jedni ,te isti, imaju mogućnost zarade, a onaj ko zaslužuje ,jedva dobije platu!
    Neće imati ko da nas leči.
    Žalosno !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: