Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 25. 9. 2020.

| Društvo

Lekarima zaposlenim zbog korone kasni plata, iz KC Niš kažu biće isplaćene danas

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
kc
Počeli da rade kako bi zbrinuli obolele od korone; Ilustracija; foto: V. K.

Da su svi medicinari Kliničkog centra Niš dobili prvi deo plate za septembar, dok na njihove račune još nije uplaćena zarada, požalili su se lekari koji su primljeni kada je zbog korone povećan obim posla i koji rade u kovid bolnici. Iz Uprave KC Niš kažu da se ovi radnici isplaćuju iz drugih fondova u odnosu na druge zaposlene i navode da će im plate biti uplaćene u toku današnjeg dana.

Lekari koji rade i kovid bolnici kažu da niko od njih nije dobio prvi deo plate, koji se isplaćuje 17. u mesecu, a zbog toga su se neki od njih obratili redakciji Južnih vesti.

Na pitanja novinara Južnih vesti zašto se kasni sa platama, iz Uprave KC objašnjavaju da je drugačija procedura za one koji su u radni odnos primljeni zbog zbrinjavanja kovid pacijenata.

Sredstva namenjena za to isplaćuju se iz drugog budžetskog fonda, tako da naša zdravstvena ustanova, odmah nakon transfera novca od strane Direkcije RFZO, novac istog trenutka uplaćuje na račune zaposlenih - navode iz Kliničkog centra.

Kako kažu, transfer tog novca je obavljen juče, te će svi lekari koji su primljeni u kovid bolnicu tokom trajanja epidemije platu primiti tokom današnjeg dana.

Podsetimo, lekari niških kovid bolnica su se ranije žalili i da im se ne plaća prekovremeni rad, na šta je ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao da je postojao problem sa isplatama, ali i da je sve rešeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovanovic Bojan

    16:50 // 28. 9. 2020.

    Nastavicu-30 sestara i tehnicara a medju njima nijedno dete koje radi u kovidu od samog starta.Sramota-jos jednom molba da to neko proveri i objavi.Hvala

  • Jovanovic Bojan

    16:47 // 28. 9. 2020.

    Plata stalno kasni deci koja rade u kovidu ali zamolio bih vas da pitate upravu KC Nis i date nam informaciju zasto deci koja rade u kovidu ne daju resenja za stalno kada su to javno obecali- svuda u Srbiji su data resenja jedino u Nisu resenja dobijaju deca koja nemaju ni dana radnog staza a kamoli da subili u kovidu.To mozete i sami videti na sajtu KC Nis-31.07.2020 potpisalo je ugovor trideset

  • Mara

    21:32 // 25. 9. 2020.

    DosadIli ste.Koliko radite i to vam je mnogo

    • Ilija

      14:28 // 27. 9. 2020.

      Onaj osećaj kad promašiš poentu šta je autor hteo da kaže.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: