Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 11. 6. 2013.

| Društvo

Leš u mrtvačnici leži 23 dana

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
novo-groblje-2006-006.jpg

Leš Stojana Jovanovića (86) iz Jelašnice čuva se u hladnjači Novog groblja od 19. maja ove godine jer sin izbegava da plati troškove sahrane, pa se ovih dana uprava ovog javnog preduzeća našla u čudu kako rešiti ovaj problem jer je telo počelo da se raspada!

Iz Uprave Novog groblja su zvali čak i javna glasila da bi javno apelovali na sina da dođe i sahrani oca posle 23 dana. Pokojnik je umro 17. maja ove godine.

- Mi nemamo drugog načina nego da obavestimo Policiju da ga nađe, ali i Sanitarnu inspekciju pa da zajedno rešimo ovaj problem. Sin pokojnika je već pre dve i po godine sahranio ovde brata. Tada je izbegao plaćanje troškova i mi smo posle 30 dana morali da sahranimo telo. Sve je to jako tužno, ali mora da se zna da mi imamo hladnjaču u kojoj ne zamrzavamo tela, nego ih čuvamo što znači da se posle nekog vremena oseća neprijatan miris - objašnjavaju Ranko Mićunović i Budimir Savić, šef i organizator službe sahranjivanja.

Oni dalje pričaju da je sin pokojnika bio i obećavao novac za troškove sahrane.

- Taj sin Jovanovićev je obećavao da će doneti novac, te da su mu pare oročene pa ne može da ih podigne u banci što nije tačno kada je smrtni slučaj u porodici, a sada se uopšte ne javlja na telefon - dodaju Mićunović i Savić.

Njih dvojica navode da su za ovog pokojnika odvojili posebnu prostoriju kako najbliži drugih pokojnika ne bi osetili neprijatan miris, a to opet remeti rad Novog groblja u kome se svakodnevno organizuje sedam do osam sahrana.

Oni kažu da su dužni da leš čuvaju 30 dana po zakonu i apeluju na sina da izdvoji novac i sahrani oca kako dolikuje čoveku.

Sina pokojnika nismo uspeli da nađemo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sola

    11:58 // 12. 6. 2013.

    i da dodam,od kako rade novi ljudi u Gorici sve je bolje pa i groblje, i kad mora da se plati ,mora. A cene odredjuje grad Nis a ne Gorica

  • sola

    11:54 // 12. 6. 2013.

    nije mi jasno zbog cega neuspeh roditelja da vaspitaju decu u pravom pravoslavnom duhu kada se dese ovakve stvari okrivljuju Goricu. Ovaj covek je to uradio i bratu, sad to isto i ocu.

  • petar

    09:32 // 12. 6. 2013.

    a kako je telo u raspadanju ako je u hladnjaci.pitanje za autora teksta m.s.(ako nije marko smiljkovic)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: