Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 15. 8. 2011.

| Društvo

Leskovac: Petrovac postaje "turistički raj"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, selo petrovac
Selo Petrovac kod Leskovca

LESKOVAC – Petrovac će uskoro postati prvo leskovačko selo za organizovanim bavljenjem seoskim turizmom, saznali smo u ovom prelepom mestu.

- Sticajem okolnosti, valjda što sam glumac, prošao sam mnoge krajeve, video mnoga sela, ali lepšeg od Petrovca nema i zato ovde rado provodim odmor – kaže Dragan Mićalović, poznati glumac, otac čuvene glumice Slobode Mićalović.

Meštani ovog sela su već ozbiljno prionuli na posao, a u akciju daljeg uređenja mesta uključili su se svi, i stariji i mladi, a već se uveliko priprema potrebna dokumentacija kako bi se došlo do sredstava za realizaciju konkuretnih planova vezanih za turizam.

U Petrovcu i okolini mnogi Leskovčani su sagradili prelepe vikendice, u blizni niče Sportsko-rekreacioni centar, a nedaleko do sela je i vše poznatih istorijskih znamenitosti i poznata Radan planina.

Za razliku od većine sela na jugu Srbije, u Petrovcu, koje je od grada udaljeno 12 kilometara, ima dosta mladih, a upravo su oni i najuporniji u realizaciju ideja vezanih za seoski turizam, jer kažu, ne bez ponosa, da će uskoro biti pravi "turistički raj" na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Popovic Borislav

    02:18 // 4. 4. 2021.

    Sadasnji zitelji sela Petrovac treba da znaju .njihova glavna ulica je bila uliza koja vodi u smrt.Tim putem je prosao moj otac Bogdan Popovic iz sela Karadjordjevca.Samo da znate niko od zitelja susednih sela vas ne voli.u periodu 1944-1945 neki zitelji sela su bili saradnici OZNE.Neki Bozidar Petrovic
    jje to radio.

  • Borivoje Ristic

    12:41 // 25. 10. 2011.

    Stvarnooo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: