Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 29. 3. 2015.

| Društvo

Leskovac: Poplavljena trafo-stanica, domaćinstva i njive

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
trafo
Trafo-stanica u Leskovcu pod vodom

Tulovska reka koja se izlila u toku noći poplavila je trafo-stanicu koja snabdeva ceo severni Leskovac strujom. Nju su čitave noći branili vatrogasci.

Trafo-stanica na izlasku iz Leskovca prema Vlasotincu bila je u potpunosti pod vodom, a postojala je i realna bojazan da čitav grad ostane bez struje.

Voda je u trafo-stanici bila do kolena, ali smo uspeli da je ispumpamo i da ne dozvolimo da dospe do uređaja. Čitave noći su vatrogasci pumpama izvlačili vodu i još uvek su na terenu. Ohrabrujuće je da se voda povlači - kaže Dejan Cakić, član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije.

poplava Voda ušla u kućeTulovska reka je poplavila i Vlasotinačku petlju u blizini trafo-stanice, a voda je prelazila preko puta što još uvek usporava saobraćaj.

U ataru sela Nomanice je pedesetak plastenika pod vodom i stotinak hektara obradive površine.

Poplavljeno je i dvadesetak domaćinstava u Gornjem Bunibrodu, a Južna Morava je potkopala obalu u širini od 7 metra u Razgojnskom Čifluku gde je poplavljeno desetak domaćinstva.

Veternica se izlila u Bogojevcu i poplalvila polja, ugroženo je, takođe, nekoliko kuća.

poplava Poplavljeni hektari obradivog zemljištaVoda se iz polja polako povlači, crpne pumpe su sve uključene na nekoliko lokacija i vodu sada usmeravamo u kanal Bučan. Sve vatrogasne ekipe su na terenu, a ukoliko bude potrebe angažovaćemo i privatnike da svojom mehanizacijom i buldožerima naprave kanale kako bi usmervali vodu. Najbitnije je da se ona povlači - rekao je Cakić.

Podsetimo, zbog obilnih padavina i visokih vodostaja juče je uvedena vanredna odbrana od poplava u tri okruga na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasa

    20:01 // 29. 3. 2015.

    Sve kanale treba na vreme očistiti, a one koji u njih bacaju đubre drakonski kazniti. Kanale produbiti, do glavnih kanala izgraditi sisteme kanala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: