Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 8. 5. 2015.

| Društvo

Leskovac duguje 3 miliona za obroke najsiromašnijih

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
narodna kuhinja
Najsiromašniji ne treba da brinu, tvrde nadležni u Leskovcu

Domu učenika i studenata koji dnevno sprema 700 obroka dnevno za korisnike Narodne kuhinje, Grad Leskovac duguje preko 3 miliona dinara.

Reč je o neplaćenim računima za osam meseci, a u lokalnoj samoupravi tvrde da će čitav dug biti isplaćen i da neće ugroziti egzistenciju najranjivije grupe stanovnika u Leskovcu.

Dug nije sporan. Zaključno sa martom se duguje 3.008.000 dinara. Korisnici Narodne kuhinje ne bi trebalo da se plaše jer se obroci i dalje redovno daju - tvrdi načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković.

dalibor-tričković Većnik Tričković kaže da je direktor morao da vrati sredstva koje je prinudno naplatio On se nada da će Grad moći najviše za godinu dana da krene u redovno izmirivanje obaveza, što znači plaćanje mesec za mesec.

Direktor Doma Novica Ilić potvrdio je za Južne vesti da dugovanja grada jesu milionska, ali nije želeo da komentariše čitavu priču jer su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković zatražili njegovu smenu. Oni su u pisanom dopisu Ministarstvu prosvete zatražili da Ilić bude smenjen iako mu četvorogodišnji mandat ističe tek marta iduće godine.

Smena je pokrenuta nakon što je 27. januara ove godine, Ilić izvršio prinudnu naplatu dugovanja od 5 miliona i 700 hiljada dinara.

Mi smo se žalili jer je direktor u tom trenutku skinuo i sredstva koja su već uplaćena. Naravno, morao je da ih vrati - objašnjava Dalibor Tričković.

Inače, Novica Ilić je kadar SPS-a, a Cvetanović i Stojiljković su za novog direktora predložili Ivana Ilića (SNS).


kafana-u-kojoj-jedu-opštinari-na-veresiju Kafana u kojoj opštinari jedu na veresiju Duguju i za pljeskavice za radnike opštine

S druge strane, Grad Leskovac duguje Domu i 216.000 dinara na ime reprezentacije, tačnije ručkova za radnike lokalne samouprave u kafani “Mladost” kojom gazduje Dom učenika. 

Imamo praksu da radnicima u opštini, koji po čitav dan dežuraju na skupštinskim zasedanjima, u tom restoranu naručimo po jednu pljeskavicu i to je to. Tu ne vidim ništa strašno  - kaže načelnik Tričković.

On ističe da "oko toga ne treba u javnosti da se pravi galama".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: