Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 14. 10. 2022.

| Društvo

Leskovac iza Narodnog pozorišta dobija javnu garažu sa 430 parking mesta

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Parking - garaža Leskovac
Grad investitor, dok će firma "Metroparking Jug" biti finasijer; foto: JV/ M. M.

Jedan od najvećih problema koje Leskovac ima, po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, jeste nedostatak parking mesta, ali bi to uskoro trebalo da se promeni pošto su gradski većnici dali odobrenje da se sa fimom ”Metroparking Jug” sklopi ugovor o gradnji javne garaže sa oko 430 parking mesta. Ipak, za sada je nepoznato kada će radovi vredni 170 miliona dinara početi, s obzirom na to da se još čeka upotrebna dozvola.

Na trenutno neuređenom prostoru iza zgrada Narodnog pozorišta i Jablaničkog upravnog okruga, koji Leskovčani koriste za parkiranje, Grad Leskovac i "Metroparking Jug" će, kako se navodi u odluci, zajednički graditi javnu garažu i to tako što će Grad biti investitor, dok će firma zadužena za javna parkirališta biti finansijer.

Ugovorene strane su saglasne za predračun radova za izgradnju javne garaže iznosi 170 miliona dinara, da će konačna vrednost radova biti utvđrna prilikom primopedaje objekata. Ugovorene strane su i saglasne da će radovi biti završeni za 12 meseci od dana izdavanja građevinske dozvole. Pored nodostatka vrtića, parkiranje u Leskovcu je drugi naš najveći problem. Na ovaj način počinjemo da vrlo ubrzano rešimo taj problem - rekao je Cvetanović.

Garaža će imati, pored parkirališta u prizemlju, i još dva sprata i prostiraće se na preko 12.000 kvadratnih metara, što bi, po rečima predstavnika ”Metroprakinga”, trebalo da znači da će biti mesta za oko 430 automobila.

Kada budu gotove sve dozvole imaćemo tačan broj, plan je da u toj javnoj garaži bude oko 430 parking mesta - rekla je predstavnica firme.

Ugovorom, koji su prihvatili većnici, stoji i da je Leskovac odmah po izdavanju upotrebne dozvole u obavezi da ”Metroparkingu” ustupi novoizgrađenu garažu i to prema odluci o održavanju javnih parkirališta i garaža koja je doneta još 2009. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    13:35 // 15. 10. 2022.

    Bravo za Leskovac;garaza(parkiralista)u TRI nivoa;pod zemljom,na zemlji I iznad zemlje,a koristi se insta povrsina.A strogi centar grada!Odlicno resen

  • Славко

    22:25 // 14. 10. 2022.

    Град Лесковац од овог партнерства са "Метропаркинг Југ" добија готов објекат у вредности од око 170 милиона динара. Све то доприноси стабилности градског буџета, самим тим ће се "суфицит" искористити конструктивно на решавање разних питања-инфраструктуре, културе, просвете, спорта и сл.
    Успешно ће се решити и проблем "неправилног паркирања" и саобраћајног колапса центра града.

  • Sandra

    22:24 // 14. 10. 2022.

    Pohvale na račun gradonačelnika Leskovca i privatnog preduzeća "Metroparking Jug" za investiciju vrednu 170 miliona dinara u vidu izgradnje javne garaže za oko 430 mesta za parkiranje, koja je nedostajala našem gradu, tako da je na ovaj način još jedan veliki problem naših sugradjana rešen. Na ovaj način Leskovac postaje svakim danom sve razvijeniji, napredniji, jedan od najboljih gradova u Srbiji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: