Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 20. 7. 2011.

| Društvo

Leskovac: izvoz sa juga Srbije smanjen za 27 posto

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, regionalna komora
Regionalna komora u Leskovcu

LESKOVAC – Sa područja 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga u prvih šest meseci ove godine izvezena je roba u vrednosti od 22,1 milion dolara – saznali smo u Regionalnoj privrednoj komori.

U poređenju sa istim periodom minule posloven godine rezultat je skromniji za čak 27 posto, a procene privrednika su da ni do kraja 2011. godine stanje neće biti povoljnije. Istovremeno, preduzeća dva okruga juga Srbije uvezli su robe u vrednosti od 30,4 miliona dolara i pokrivenost uvoza izvozom dostigla je 73 posto.

Po tradiciji, koja je prisutna godinama, najbolje izvozne rezultate beleži drvoprerađivačka industrija, koja je prodala robe u vrednosit od 6,2 miliona dolara, a nešto skromniji učinak uočljiv je kod izvoza poljoprivreno-prehrambenih proizvoda.

U razmeni robe sa inostranstvom na prvom mestu je Italija sa 32 posto, Nemačka sa oko 11 posto i nekoliko zemalja bivše Jugoslavije kao što su BiH, Crna Gora i Makedonija, a među opštinama, kao što se i očekivalo, prednjače privrede Vranja i Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: