Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 24. 8. 2011.

| Društvo

Leskovac: novi nesporazumi zbog Koridora 10

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, zivojin stefanovic 2ž

LESKOVAC – Predsednik Skupštine Grada Leskovca Živojin Stefanović optužio je nekoliko ministara, ali i tužilaštvo zbog neefikasnosti povodom zaključka lokalne samouprave da se kroz Grdeličku klisuru gradi trasa Koridora 10 koja će biti 15 miliona evra jeftiinija od one za koju se zalaže "tunelska mafija".

Stefanović precizira da je marta ove godine Skupština Grada Leskovca podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal krivične prijave protiv dva ministarstva, infrastrukture i zaštite životne sredine, ali i Puteva Srbije i privrednog društva Koridori Srbije, jer smatra da je na delu "organizovana kriminalna grupa", tzv. tunelački lobi, koji nanosi ogromnu štetu Republici Srbiji.

- Insistiram da nadležne institucije i državni organi daju odgovor na sadržaj naših prijava, a napisaću novo pismo Specijalnom tužilaštvu zašto od 16. marta Skupština Grada Leskovca nije dobila odgovor po krivičnoj prijavi – kazao je Stefanović u susretu sa novinarima.

On ističe da tužilaštvo može prijavu i da odbaci, ali će lokalna samouprava moći da postupa i po njoj. Neka jasno kažu, dodao je Stefanović, da li ima ili nema elemenata za podnošenje prijave.

Državna revizorska komisija, prema Stefanovićevom saznanju, nije zasedala, a ona je trebalo da odluči da li je za predlog Skupštine Grada Leskovca, koji je jeftiniji za 15 miliona evra, ili za varijantu u kojoj se forsira gradnja tunela.

- Pre dva dana poslao sam pismo ministru Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliveru Duliću sa pitanjem zašto je odjedanput zaćutao, a bio je jedan od najvećih pobornika prihvatanja inicijative Grada Leskovca i idejnog projekta Instituta CIP. Koje su to sile koje su ga nagnale da odjedanput zaćuti i ne zakazuje sednicu Revizorske komisiju koja je u njegovoj nadležnosti – precizirao je Stefanović.

Predsednik Skupštine grada Leskovca smatra da se na jug Srbije zaboravilo i "prostor između Niša i Vranja je, da tako kažem, izgubljena teritorija".

Prema oceni Živojina Stefanovića, ukoliko se ne prihvati predlog lokalne samouprave, devetnaest sela u Grdeličkoj klisuri će biti potpuno odsečeno od sveta što će sigurno dovesti do masovnog iseljavanja.

Stefanović je najavio da će u prvoj polovini septembra u Leskovcu biti održana javna rasprava o Koridoru X za trasu kroz Grdeličku klisuru i ukoliko se pokaže da je predlog koji podrazumeva izgradnju tunela povoljniji Leskovčani će ga prihvatiti, a u suprotnom Stefanović najavljuje građansku neposlušnost, jer je to jedini način da se skrene pažnja države na jug Srbije i Leskovac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Krcko Oraščić

    08:54 // 25. 8. 2011.

    E Žika će nas sigurno opravi. Što se on brine da će se isele ljudi? Nek kaže gde su njegovi najblizi. Oni pobegli u inostranstvo na vreme, još za vreme Slobe, a on mi tu brine brigu...patriota... ajde molim te...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: