Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 1. 3. 2012.

| Društvo

Leskovac: novo sedište NZS-a

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
JIK banka NSZ

Leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje trebalo bi ove godine da se preseli u zgradu nekadašnje JIK banke, koja će biti adaptirana i dograđena, saznaju Južne vesti.

Za adaptaciju i dogradnju obezbeđeno je 33 miliona dinara, a radovi počinju za petnaestak dana, dok će preseljenje službi NSZ biti do kraja jeseni ove godine.

- Pribavljena je lokacijska i građevinska dozvola za adaptaciju i dogradnju zgrade nekadašnje JIK banke i nema nijednog razloga da radovi ne počnu do sredine marta - ističe Jovica Marinković, direktor NSZ u Leskovcu.

Sadašnji prostor NSZ nije funkcionalan jer osobe sa invaliditetom ne mogu da dođu do trećeg, odnosno četvrtog sprata, gde je sedište NSZ, a deo prostora od 500 kvadrata koji koristi ova služba nije njeno vlasništvo jer su podstanari.

Nova lokacija, kako ocenjuju u NSZ u Leskovcu, trebalo bi da doprinese boljem radu zaposlenih i pristup nezaposlenih invalidnih lica do savetodavaca filijale NSZ.

Inače, prema najnovijim podacima u Jablaničkom okrugu posao traži 39.200 radnika, a u Leskovcu 23.300 lica i po stopi nezaposlenosti jug Srbije je u samom vrhu u Republici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: