Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 3. 8. 2011.

| Društvo

Leskovac: preti oživljavanje "crnog tržišta"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, regionalna privredna komora

LESKOVAC – Privreda Jablaničkog i Pčinjskog okruga učestvuje samo sa šest odsto u transportu robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju, ali su posledice zbog najnovijih događanja u južnoj srpskoj pokrajini već primetne.

Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore, ocenjuje da će zbog najnovijih dešavanja oko administrativnih prelaza sa Kosovom i Metohijom, sigurno proraditi crno tržište, što će, gledano dugoročno, imati velike posledice u samim kolektivima, ali na ukupnom tržištu.

Prošle godine sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga na Kosovo i Metohiju transportovana je roba u vrednosti od 14,4 miliona dolara, što je za 20 odsto više nego 2009. godine.

- "Mladost" i "Zdravlje Actavis" iz Leskovca, "Alfa plam" i "Simpo" iz Vranja samo su neke od firmi koje godinama isporučuju robu na tržište Kosova i Metohije – kaže Goran Jović.

Uskoro će u Leskovcu biti održan skup privrednika 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a iz Regionalne privredne komore u Leskovcu upućen je i poziv zameniku premijera Ivici Dačiću da krajem ovog meseca poseti Leskovac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: