Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 10. 5. 2010.

| Društvo

Leskovac: problemi sa dimničarima

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
ilustracija; foto: rtv.rs

Proteklih dana pojedinim leskovačkim domaćinstvima stigli su računi od do 2.000 dinara za neplaćene usluge dimničara, što je dovelo do brojnih, najčešće veoma uvredljivih komentara.

- Nismo mi protiv njih, jer znamo da i oni moraju od nečega da žive, ali smo protiv računa za plaćanje usluga koje nam Komunalac ne izvršava – kaže Dragan Jovanović iz naselja "Slavna Zlatanović", koji treba da plati 1.090 dinara, a dimničare tvrdi da nije video poslednje dve godine.

- To je stav Gradske skupštine iz 2004. godine, ali godinama računi nisu deljeni i naplaćivani – kaže Dejan Cvetković, direktor JKP Komunalac.

Povoljnost za Leskovčane je da bi usluge trebalo da plaćaju samo za jedan dimnjak bez obzira koliko ih je na krovovima njihovih kuća, a ako stanari koriste centralno grejanje i imaju, na primer, dimnjak, oslobođeni su obaveza plaćanja.

U JKP Komunalac, koje se jedino u gradu bavi održavanjem dimnjaka, radi devet dimničara, koji mesečno primaju 17.000 dinara, što je najniži prosek zarada u javnim i javno-komunalnim preduzećima u Leskovcu, a trenutno mesečna cena održavanja dimnjaka iznosi 26 dinara i u Komunalcu ističu da je to najniža cena za ovu vrstu usluga u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • guzonjin sin

    14:23 // 7. 8. 2019.

    - Prvi put sam u životu dobila račun za čišćenje dimnjaka, i to 2.500 dinara. Nikada nisam koristila usluge dimničara niti nameravam. Ne samo da je stigao račun meni, nego je na istu adresu sa istim iznosom stigao račun i za mog pokojnog supruga - kaže Slađana Đorđević iz naselja "Slavka Zlatanovića".

    ________________________

    llloolll 2500 dinara nisu od 2004-2005-te mesecno zaduzenje korisnik

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: