Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 6. 6. 2022.

| Društvo

Leskovac raskida ugovor sa firmom koja nije završila Trg

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20220606_141805
Grad od firme "Bauvezen" naplatio platensku garanciju od 18,5 miliona; foto: M. M.

Iako svečano otvoren pre više od dva meseca leskovački Trg nije u potpunosti završen, a preostalih 5% radova izvodiće neka druga fima umesto Bauvezena, pošto je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio da će u toku nedelje biti raskinut ugovor sa tom firmom i da će se na tenderu birati novi izvođač radova. On je istakao i da su za kašnjenje radova od lazarevačke firme uspeli da naplate garanciju od 18,5 miliona dinara.

Tačno 6 godina od kako je po treći put izabran za gradonačelnika, Goran Cvetanović govorio je o svemu što je u urađeno u Leskovcu, a među nabrajanim projektima istakao je i nezavršeni Trg gde za završetak, kaže, fale mali elementi - osvetljenje i da se postave pojedine klupe. 20220606_131237 Cvetanović želi da se o Trgu priča kao da je on završen; foto: M. M.

Ja sam zadovoljan kako Trg izgleda, deca su svaki dan tamo, roditelji s njima, bake i deke takođe. Kada vidite da nešto živi, kada je završeno nešto i pored puno problema i kada to funkcioniše, ne možete da ne budete srećni. Treba da znate da smo već platensku garanciju aktivirali, 18,5 miliona dinara naplatili od firme Bauvezen koje je izvodila radove na Trgu, da u toku nedelje raskidamo ugovor sa njima i da raspisujemo novi da se završe ti mali elementi koji nedostaju - rekao je Cvetanović.

Raskid ugovora sa firmom Bauvezen Cvetanović je najavljivao i marta prošle godine.


O Trgu gradonačelnik želi da priča kao da je završen

Pred zaposlenima u Gradskoj upravi, direktorima škola, privrednicima bliskim vladajućoj partiji, zaposlenima u javnim preduzećima i brojnim zvanicama Cvetanović je istakao i da se nikada nije krio iza odgovornosti, ali da sada želi da se o Trgu, koji je sam nazvao karcinomom Leskovca, priča kao da je on završen.

Trg jeste u funkciji, da je bilo problema bilo je. Mnogi pišu o tome, ali bar od onih koji nisu sposobni da u svom dvorištu zasade jedno drvo, jedan cvet, da naprave bar jednu fontanicu, očekujemo da kažu makar: Ovi ljude se trude i bore i ne beže od odgovornosti. Ja se nikada nisam krio, uvek sam bio tu i otvoreno pričao o problemima, ali znate, kada neko kaže radi se 3 godine i posle 3 godine završen, ali taj Trg je napravljen - rekao je Cvetanović.


Za novu fontanu pored stadiona 60 miliona dinara

Nije propustio priliku Cvetanović da se dotakne fontane na Trgu koja je, kaže, plaćena 15 miliona dinara. Najavljuje još jednu i to od 60 miliona u Parku kralja Petra, pored stadiona ”Dubočica”. 20220606_130813 Zaposleni u Gradskoj upravi, javnim preduzećima, direktori škola i privrednici bliski SNS-u slušali Cvetanovićev hvalospev; foto: M. M.

Fontana koja je bila na Trgu sada je u Parku devet Jugovića, a tu je nova fontnana od 15 miliona. A gradićemo i nove fonatne u parku kod stadiona, ali te fontane će, za razliku od ovih, koštati 60 miliona dinara. Znate, koliko para toliko i muzike - završio je o Trgu Cvetanović.

Gradonačelnik smatra i da je pre njegovog dolaska na čelo tog grada 2012. godine Leskovac bio u velikim problemima, a da je on sada jedan od najstabilnijih gradova u Srbiji sa trenutnim stanjem u budžetu od 687 miliona dinara.

Za dve i po godine koliko se Trg gradi, dolazilo je i do sukoba između gradonačelnika i radnika, a postojala je mogućnost da dođe do raskida ugovora sa Bauvezenom, jer gradonačelnik nije znao ko je vlasnik te firme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nika

    22:46 // 9. 6. 2022.

    Bilo je neizbežno ovo uraditi. Tolerancija gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom je i bila na maksimumu ali kada neko i dalje sve to zloupotrebljava logičan je ovakav ishod .

  • Amanda

    21:09 // 9. 6. 2022.

    Traljavim obavljanjem poslova na trgu, vise je provocirala gradjane, izazivala negodovanje i sumnje, pa se nije ni kvalifikovala za buduce poslove kojih ce biti sve vise u nasem gradu.

  • Maya

    21:05 // 9. 6. 2022.

    Firma Bauwesen nije dorasla da izvrsava velike projekte. Svojom neodgovornoscu, neposlovnoscu, velikim apetitima da zaradi vise, zauzimala je vise poslova zbog cega neizvrsavanjem poslova je padala u docnju pa u blokadu svog racuna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: