Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 24. 2. 2023.

| Društvo

Leskovac se bratimi sa gradom u Meksiku poznatim po gurmanluku

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Leskovac
Oahaka de Huares predstavlja kulinarski centar Meksika; foto: M. M.

Široku mrežu gradova sa kojima je uspostavio poslovnu saradnju Leskovac bi uskoro trebalo da proširi i na Severnu Ameriku i grad Oahaka de Huares koji se, po rečima sekretara Skupštine Zorana Vukašinovića, smatra kulinarskim centrom Meksika.

Glavna spona u povezivanju Leskovca i Oahaka de Huaresa, kako je rečeno, bila je rođena Leskovčanka Tatjana Conić, ambasorka Srbije u Meksiku, dok je Ministarstvo spoljnih poslova prepoznalo sličnosti između dva grada koja, osim kulinarskih specijaliteta, povezuje i tekstilna proizvodnja.

Upućen nam je predlog da se uspostavi saradnja, odnosno da se bratimimo sa meksičkim gradom Oahaka de Huares, glani grad Savezne država Oahaka. Počastovani smo činjenicom da smo zainteresovali grad u Meksiku koji broji preko 270.000 stanovnika. Oahaka de Huares se smatra kulinarskim centrom Meksika, centar je tekstilne proizvodnje i koji je kompitabilan za saradnju sa Leskovcem - obrazložio je sekretar Skupštine.


Gradonačelniku Cvetanoviću problem pravi izgovor meksičkog grada

Par neuspešnih pokušaja da pročita ime grada sa kojim će se Leskovac bratimiti i odustajanje od toga, ipak nije smetalo prvom čoveku Leskovca jer je tokom obraćanja sekretara Skupštine Zorana Vukašinovića komentarisao kako on izgovara naziv Oahaka de Huares. screen_shot_2023-01-31_at_2.48.36________________ Cvetanović nije uspeo da pročita ime grada sa kojima planira da se bratimi; foto: Grad Leskovac

Hoćete li vi ovo bolje da izgovorite od mene? Učili ste španski u školi ili ste vežbali cele noći? Morate malo na naglasku da radite - bili su neki od Cvetanovićevih komentara na izgovor sekretara.

Većnici su dali saglasnost na predlog bratimljenja, a o njemu će se detaljno raspravljati na sednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 3. mart.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    20:29 // 25. 2. 2023.

    Земљо- отвори се!

  • losmi

    21:44 // 24. 2. 2023.

    Gradonacelnik je sigurno bivsi kolega Mesku sa Oksford,Kembridz eventualno sa Kenteberi...

  • Zaludan pop

    18:33 // 24. 2. 2023.

    I jarice krsti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: