Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 21. 7. 2011.

| Društvo

Leskovac: skraćeno radno vreme kafića i kafana

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
etno

LESKOVAC – Kafići u Leskovcu mogu tokom leta radnim danom da rade samo do ponoći, a vikendom jedan sat duže, odlučili su odbornici Skupštine grada.

U jesenjim i zimskim danima kafići će u Leskovcu morati da budu zatvoreni u 23, a vikendom najkasnije u 24 časa, precizira se odluci parlamenta.

Tokom meseca, vlasnici kafića imaju prava dva puta da zatraže duži rad od propisanog, a ako ne budu poštovali odluku lokalnog parlamenta slede kazne koje za pravna lica iznose do pola miliona, a za fizička do 250.000 dinara.

Ovu odluku će stanari koji žive u blizini kafića sigurno pozdraviti, jer su proteklih godina, u više navrata, tražili skrećenje randog vremena ugostiteljskih objekata.

Već sada je, međutim, izvesno da će vlasnici kafića pokušati da nađu rešenja da radno vreme njihovih objekata, a nekada je to bilo i do ranih jutarnjih časova, ostane nepromenjeno.

Živojin Stefanović, predsednik gradske Skupštine, koji se zalagao za novo radno vreme kafića, ocenjuje da je to u interesu grada i pre svega mladih, koji su "noć pretvorili u dan", a jedan od razloga takvog ponašanja je rad kafića do ranih jutarnjih časova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: