Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 25. 3. 2010.

| Društvo

Leskovac: smenjena direktorka Specijalne škole

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

Ministar prosvete Republike Srbije Žarko Obradović smenio je direktoricu Specijalne osnovne škole u Leskovcu, Danijelu Zejak, ali je Školski odbor te vaspitno-obrazovne ustanove doneo odluku da ona obavlja dužnost v.d. direktora, jer trenutno nema "pogodnijeg kandidata".

Škola je o smeni direktorice obaveštena pre dva dana, a direktorica Zejak je "na lični zahtev" pre odluke ministra prosvete Žarka Obradovića podnela ostavku, ali je kasnije prihvatila odluku Školskog odbora da obavlja dužnost vršioca dužnosti ove vaspitno-obrazovne ustanove.

U Školskoj upravi u Leskovcu ocenjuju da je odluka Školskog odbora Specijalne osnovne škole neprihvatljiva i da će pod hitno morati da se realizuje rešenje ministra prosvete dr Obradovića.

U Specijalnoj osnovnoj školi u Leskovcu, gde se vaspitavaju i obrazuju učenici sa posenbim potrebama sa područja svih šest opština Jablaničkog okruga, nekoliko godina vladaju loši međuljudski odnosi, a ključni razlog nesporazuma je izbor direktora škole. Na toj dužnosti poslednjih desetak godina nalazi se Danijela Zejak. Protiv nje i nekoliko njenih saradnica pre dve godine Uprava policije podnela je krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i učinjenih više krivičnih dela, što je bio povod brojnih sastanaka i oštrih podela u kolektivu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nana

    10:48 // 23. 7. 2010.

    Isti slucaj je i u specijalnoj skoli u Backoj Palanci. Nova direktorka kao da je ucila od ove zejakove kako postati mober i sikanirati one koji su protiv njenog samovlasca.

  • Silvi

    11:18 // 28. 3. 2010.

    Članak me interesuje, ali nisam baš razumela o kojoj kategoriji se radi u ovoj specijalnoj školi. Molim da neko pojasni. Hvala.

  • Milivoj Petrović

    19:20 // 27. 3. 2010.

    Ova gospodja je poznata po šikaniranju i otpuštanju najstarijih radnika u školi koji su svojim radom i doprineli da ova škola do njenog dolaska bude jedna od najboljih u Srbiji. Prema radnicima koji joj se nisu svidjali primenjivala je klasičan mobing: promena radnog mesta, zabrana ostalim radnicima da kontaktiraju sa nima, bezpotrebno uvećavanjre radnih zadataka ili oduzimanje radnih zadataka kako bi se radnik osećao odbačenim i nepotrebnim, da bi im na kraju dala otkaz. Godinama su njeno ponašanje tolerisali opštinski inspektor Jančić i prosvetni inspektor Dragan Mitrović zvani "Kostur", kao i inspektori za rad, koji su i svatovali radnike da ne tuže zbog mobinga, Kao "to se teško dokazuje".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: