Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 31. 10. 2011.

| Društvo

Leskovac traži imovinu u “osmospratnici”

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, osmospratnicca

Grad Leskovac pokušaće pred Privrednim sudom u Beogradu da povrati imovinu u zgradi koja je poznata kao osmospratnica i u kojoj se nalazi najveći deo lokalne administracije.

- Lično ću prisustvovati ročištu i ubeđen sam da ćemo dokazati ono što je nesporno, odnosno da je sporni prostor od oko 2.000 kvadrata u ovoj zgradi vlasništvo Grada Leskovca – kaže Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca.

Ročište je zakano za 9. novembar, a lokalna samouprava traži povraćaj imovine od Jugobanke u stečaju, odnosno Agencije za osiguranje depozita.

Za zakup ovog prostora, koji je samo deo “osmospratnice”, iz budžeta grada izdvajaju se deset godina značajna sredstva, jer taj prostor kao zakupci koriste Uprava društvenih delatnosti, Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Vojvođanska banka.

Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik nekadašnje Jugobanke, koja je godinama koristila ovaj prostor,  28. marta ove godine raspisala je oglas za prodaju tog dela “osmospratnice” po ceni od 292 evra po kvadratnom metru, ali je posredstvom Opštinskog javnog pravobralištava lokalna samouprava podnela predlog da su donese privremenu meru otuđivanja ove imovine.

Srednim prošlog veka, Opštinski fond za stanovanje, čiji je osnivač opština Leskovac, investirao je značajna sredstva za gradnju ovog objekta o čemu u lokalnoj samoupravi imaju pisana dokumenta.

Posle stečaja Jugobanke 2001. godine, koja je smatrala da sporni prostor pripada njoj, Vlada Srbije ponudila je leskovačkoj lokalnoj samoupavi da filijala te banke bude izdvojena i predata na upravljanje SO Leskovac, ali tadašnje rukvodstvo nije prihvatilo predlog, a kasnije je Agencija za osiguranje depozita podnela tužbeni zahtev za uknjiženje pomenutog prostora u katastar nepokretnosti na njihovo ime.

Sud nije prihvatio zahtev, ali je nekoliko meseci kasnije lokalna samouprava zaključila ugovor o zakupu pomenutog prostora sa Agencijom za osiguranje depozita, odnosno Jugobankom u stečaju, po ceni od 90 dinara po kvadratnom metru.

Agencija za osigurnaje depozita, zbog neredovnog plaćanja zakupa, tužila je lokalnu samoupravu i taj spor je u toku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: