Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 13. 12. 2019.

| Društvo

Leskovac u 2020. dobija prvi park za pse

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
park za pse
Iz budžeta za park za pse izdvojeno 3 miliona dinara; Ilustracija, foto: Vanja Keser

Obezbeđeno i ograđeno mesto gde će vlasnici pasa moći da izvedu svoje ljubimce da se igraju i istrče - park za pse, čiju su izgradnju inicirali građani Leskovca, biće završen u toku 2020. godine. Oni koji su pokrenuli inicijativu kažu da su zadovoljni i srećni što će se realizovati njihov predlog.

Iako zasad nema informacija gde će se nalaziti park, niti kada će izgradnja početi, prema planu i programu investicija za 2020. godinu, koji su na današnjoj sednici usvojili gradski većnici, za ovu namenu biće izvdvojeno 3 miliona dinara.

Ivan Grujić, koji je sa sugrađanima i pokrenuo inicijativu, kaže da ga raduje vest o izgradnji parka. plan investicija leskovac 2020 Izgradnja parka za pse uvrštena u investicioni plan za narednu godinu, foto: B. S.

Poslednje od informacija što imamo je da je sve predato Urbanizmu i izgradnji i da oni treba da urade projekat. Nismo dobili informacije, ali mogu samo da pozdravim odluku Grada i da se zahvalim što su prihvatili da Leskovac dobije prvi park za pse. Nadam se da će to dobro proći i da ćemo mi kao korisnici lepo održavati park za pse - kaže Grujić.

Prema njegovim rečima, lokacija o kojoj se razmišljalo je kod srednje Tekstilne škole, odnosno kod Visoke tehnološko umetničke strukovne škole.

Nakon većnika, ovu odluku, odnosno plan investicija, treba da usvoje i odbornici.

Podsetimo, inicijativu za otvaranje parka za pse Leskovčani su pokrenuli sredinom maja 2019. godine, a nakon javne rasprave odustalo se od prvobitnih lokacija - stadiona Dubočica i Hisara.


Za investicije i komunalna održavanja preko 1,4 milijardi dinara

Prema planu investicija u 2020. godini u Leskovcu će biti rekonstruisano 5 ulica, 2 opštinska puta, saobraćajnice u okolnim selima, a sređivaće se i vodovodna i kanalizaciona mreža.

Novi asfalt dobiće ulice Ivana Milutinovića, Jug Bogdanova, Miloša Obilića, Đermanovićeva i Porečka u Leskovcu, zatim saobraćajnice u Vinarcu, Donjem Stopanju i Nomanici, Jovana Stamenkovića u Predejanu, kao i opštinski putevi Leskovac - Donje Stopanje i Vučje - Brza. vodovodne cevi Plan treba da usvoje i gradski većnici, foto: B. A.

Sređivaće se staze u parku Devet Jugovića, trotoari u Ulici Moše Pijade, mobilijar u naselju Solidarnost, dok će se vodovodna mreža menjati u ulicama Zeke Buljubaše, Prvomajskoj, Porečkoj, Durmitorskoj, selu Radonjica, a kanalizaciona u Njegoševoj, Celjskoj i Bobištu.

Za ovaj program investicija, koji uključuje i izadu projektne dokumentacije, kao i osvetljenje i subvencije za JKP Komunalac i JKP Grdelica, od novca poreskih obveznika biće izdvojeno preko 283 miliona dinara.

Za komunalno održavanje, koje uključuje održavanje zelenih površina, mobilijara, higijene, praznično ukrašavanje grada i slično građane će koštati nešto više od 390 miliona dinara.

Ostatk novca iskoristiće se za održavanje saobraćajne infrastrukture, tekuće troškove i slično.

Ovaj plan usvojili su gradski većnici, a zeleno svetlo treba da daju i odbornici na sledećoj sednici Skupštine zakazanoj za 21. decembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lepsa

    11:51 // 15. 12. 2019.

    Kada ce se sredjivati uluca Lepse Stamenkovic? Ulica je puna rupa, nemamo trotoare a ni ulicni drvored koji je ranije postojao - svo drvece je poseceno !!!

  • Milos19

    22:39 // 13. 12. 2019.

    Jos jedan korak napred i jos jedan dokaz da se ulaze u Leskovac i da se iz dana u dan cini sve kako bi se gradjanima olaksao i ulepsao zivot.

  • Tijana

    15:41 // 13. 12. 2019.

    Konačno lepa vest!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: