Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 7. 9. 2011.

| Društvo

Leskovac: uklanjanje zapaljene stambene zgrade

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, pozar zgrada

Ministarstvo za zaštitu životne sredine dalo je saglasnost inspekcijskiim organima Grada Leskovca da mogu da uklone ostatke zgrade u Vlajkovoj ulice koja je izgorela u noći između 23. i 24. aprila.

Otpad ove zgrade, koji je opasan po okolinu, jer sadrži azbest, biće odvojen, spakovan i uklonjen na deponiju, na mesto koje će biti vidljivo obeleženo. Radovi na uklanjanju objekta, koji su počeli i koje izvodi kompanija "Produkt", trebalo bi da budu završeni za mesec dana i tu će biti podignuta nova zgrada.

U planu lokalne samouprave je da se u blizini gradi još jedan stambeni objekat, a stanovi bi trebalo da budu podeljeni najsiromašnijim žiteljima Leskovca.

Za devet porodica izgorele stambene zgrade u Radničkoj ulici, ali i devet porodica susedne zgrade koja je teško oštećena prilikom gašenja požara, lokalna samouprava je plaća kiriju za iznajmljene stanove.

-Obećavam da će svi koji su ostali bez stana u izgoreloj stambenoj zgradi dobiti stan u zgradi koja treba da se gradi ukoliko nemaju kuću ili neki drugi objekat pogodan za stanovanje – kaže Slobodan Kocić, graodnačelnik Leskovca.

Prema ranijim najavama leskovačkog gradonačelnika, gradnja nove stambene zgrade trebalo je odavno da počne, ali je do odlaganja došlo zbog inspekcijske zabrane i zakonske procedure u otklanjanja ostataka izgorele stambene zgrade.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: