Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 13. 7. 2020.

| Društvo

Leskovac uveo vanrednu situaciju na 14 dana

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Leskovac, vanredno stanje, mart 2020, foto Bojana Stamenkovic
Preporuke postale obavezujuće; foto: JV/B. Stamenković

Zbog toga što preporuke donete pre 7 dana nisu poštovane, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu, Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju u Leskovcu koja će biti na snazi od 13. do 27. jula. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potvrdio da je jedan od njegovih sinova zaražen, kao i član njegovog kabineta.

Preporuke o radu ugostiteljskih objekata do 23 sata, ograničeno okupljenje i obavezno nošenje maski u javnom i taksi prevozu, sada su postale obavezujuće za građane Leskovca, a kako kaže komandant Štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ova odluka je doneta jer ranije preporuke nisu poštovane.

Situacija je nepovoljna, preporuke od pre 7 dana nisu poštovane. Jedna diskoteka je prošlog vikenda organizovala koncert Kije Kockar, samo njene ime govori o kakvoj se osobi radi, ovog vikenda je bila nekakvih pena-partija, a ima i najava da će ih biti i sledećeg vikenda. Apsolutno su svi radili do 2 sata posle ponoći iako je preporučeno do 23. Sistem preporuka nije uspeo - kaže Cvetanović.

Zavod za javno zdravlje epidemiološku situaciju ocennio je kao nepovoljnu jer se registruje stalni porast broja pacijenata na lečenju.

Pritom imamo i mlađu populaciju, veći broj slučajeva sa teškom kliničkom slikom i na kiseoniku. Sutra će svi direktori javnih preduzeća ići na testiranje, pokušavamo da suzbijemo, ali moramo da insistiramo, s obzirom da preporuka nije poštovana, da budemo rigidni. Veliki broj ljudi se okuplja na malom prostoru, da ne pominjemo malu i vlažnu sredinu - kaže Cvetanović.

On je potvrdio da je jedan od njegovih sinova pozitivan na korona virus, a kako je rekao, i jedan član kabineta, njegov pomoćnik Andrija Atanasković.

Kada su testirani članovi kabineta, jedini je pozitivan rukometaš Žuća (Andrija Atanasković, prim. aut.), s obzirom da on jedino nije slušao preporuke koje sam ja govorio. On je šetao, pun je sam sebe, on je jak, strongmen. On je asimptomatski, nema simptome, ali je baš zbog toga opasan. To je dokaz, da ako je neko jak, stabilan, u mogućnosti je da prenosi nekome drugom - kaže gradonačelnik.

Preporuke leskovačkog štaba koje su sada postale obavezujeće možete videti na ovom linku.

Podsetimo, poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje govore da je od pristiglih 16, 10 pozitivno na kovid, a jedna osoba preminula je u kovid ambulanti u Leskovcu dok je čekala rezultate testa na virus korona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miona

    12:42 // 14. 7. 2020.

    Potpuno opravdane mere gradskog štaba za vanredne situacije i zavoda za javno zdravlje.U opštem interesu svih građana je da se pridržavaju svih propisanih mera kako bi se što pre sprečilo dalje širenje epidemije i da prestanu sa neodgovornim ponašanjem koje se može videti na svakom koraku.

  • Lele

    08:21 // 14. 7. 2020.

    kolko botova na jednom mestu..

  • Leskovac-leglo botova

    03:52 // 14. 7. 2020.

    Znao sam da će botovska napredna bulumenta da nagrne sa pohvalnim,uvlakačkim komentarima.Treba vam uvesti karantin na komentare.Smučili ste se svima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: