Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 8. 2. 2011.

| Društvo

Leskovac vlasnik Omladinskog naselja na Vlasini

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Vlasinsko jezero

LESKOVAC – Grad Leskovac je dobio prvostepenu presudu kojom je lokalnoj samoupravi vraća zemljište i nepokretna imovina na Vlasinskom jezeru, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Slobodana Kocića.

Zemljište ima ukupnu površinu od 1,5 hektara i njime je u međuvremenu raspolagala Opština Surdulica, odnosno Turistička organizacija.

Presudom Osnovnog suda u Vranju, sudske jedinice u Surdulici, Republičkom geodetskom zavodu naloženo je da sprovede promenu upisa prava korišćenja Omladinskog naselja na Vlasini sa opštine Surdulica na Grad Leskovac.

Leskovac je u sudskom postupku dokazao da je koristio zemljište i objekte na Vlasinskom jezeru kao osnivač nekadašnje Samoupravne interesne zajednice za organizaciju odmora i rekreaciju radnika i po osnovu ulaganja u taj objekat.

Posle ukidanja SIZ, predmetnim zemljištem i objektima raspolagalo je preduzeće “Rad turs”, čiji je osnivač Grad Leskovac, odnosno “Nev turs”, posle donošenja odluke o pripajanju DP Hemijska industrija “Nevena” i formiranja novog preduzeća.

Opština Surdulica je pravo korišćenja nad ovom imovinom i zemljištem stekla presudom Opštinskog suda u Surdulici 1999. godine, u sporu koje je surdulička opština vodila sa “Nev tursom”.

Ovo je drugi slučaj u kome Grad Leskovac u sudskom postupku dokazuje pravo vlasništva, odnosno korišćenja značajnih površina zemljišta.

Na takav način Grad je prošle godine vratio vlasništvo nad lokalitetom Pašina česma na kome se sada gradi veliki turističko-sportsko-rekreativni centar. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: