Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 27. 5. 2021.

| Društvo

Leskovac za usluge socijalne zaštite dobio od Ministarstva 17 miliona, Vlasotince skoro 4

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
leskovac dobar primer socijalne zaštite; foto: Grad Leskovac

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević sa predstavnicima opština i gradova potpisala je juče ugovore o namenskim transferima za finansiranje usluga socijalne zaštite. Nadležno ministarstvo je za te namene izdvojilo 556 miliona dinara, od kojih je Gradu Leskovcu pripalo je 17 miliona, dok je Opština Vlasotince dobila skoro 4 miliona dinara.

Kako je navela resorna ministarka glavni cilj potpisivanja ugovora su pre svega sigurnost i bezbednost koju mora da oseća svaki građanin Srbije, ali i da zna da u svojoj zemlji nikada nije sam.

Ukoliko prepoznamo prave potrebe i finansijsku podršku, kao i svaku drugu vrstu podrške usmerimo ka onima kojima je ta pomoć najpotrebnija, onda se vide efekti našeg rada - rekla je ministarka.

Na sajtu Grada Leskovca stoji da je upravo taj grad istaknut na skupu kao primer dobre prakse, a gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je važno građanima olakšati život .

Prilagođavanjem ulica, škola, institucija, tržnih centara trudimo se da i onim socijalno ugroženi ljudima pružimo mogućnost da se osećaju lepo. U cilju unapređivanja i poboljšanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva izdvajaju se značajna sredstva za pomoć u kući, kupovini udžbenika za decu čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći - rekao je Cvetanović.

Svotu od 3.9 miliona dianara dobila je Opština Vlasotince, a ugovor ispred te opštine je potpisao predsednik opštine Bratislav Petrović koji je rekao da će ova sredstva doprineti unapređenju usluga socijalne zaštite koje su unadležnosti lokalnih samouprava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: