Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 11. 11. 2022.

| Društvo

Leskovačka Bolnica i dalje bez mamografa, u rešavanje problema uključena nova ministarka

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
mamograf
Popravka starih i nabavka novih mamografa u Leskovcu se već dugo najavljuje; foto: Agencija Publika

Opšta bolnica i Dom Zdravlja u Leskovcu bili su zdravstveni centri u vrhu po broju preventivnih pregledi za otkrivanje raka dojke, međutim već nekoliko godina mamografi nisu u funkciji pa pacijentkinje preglede obavljaju u niškom Kliničkom centru. Iako je još početkom 2021. godine najavio da bi Bolnica trebalo da dobije novi mamograf, direktor Nebojša Dimitrijević sada kaže da je zastoj u nabavci, posle virusa korone, napravila unutrašnja rekonstrukcija te zdravstvene ustanove.

Iako je početak druge faze radova na leskovačkoj Bolnici najavljen za kraj septembra, zbog kasnog formiranja Vlade ona još nije počela, ali su u Bolnicu već stigli pojedini medicinski aparati. Međutim, među njima nije mamograf koji u leskovačkoj Opštoj bolnici nije u funkciji još od 2019. godine.

Imamo stari mamograf koji je analogni i na njemu ne možemo da dobijemo snimke u digitalnom obliku. Aparat je non-stop bio u kvaru, pokušavali smo da ga ppravimo, ali on opet brzo stane. Sledi nam rekonstrukcija unutrašnjosti, dobili smo mnoge aparate koji su odmah stavljeni u funkciju pa se nadamo da će kroz koji mesec stići i mamograf. Pacijentikinje ćemo do tada, kao i do sada slati za Niš, kao i za okolne gradove - kaže Dimitijević.

Direktor podseća da je Leskovac posle Novog Sada bio drugi grad u Srbiji po urađenim mamografijama, a kao razlog zašto novi mamograf nije stigao Dimitrijević navodi to što je odeljenje radiologije dugo bilo u kovid sistemu. Ipak, on se nada da će taj problem u sadajstvu sa Ministarstvom zdravlja biti uskoro rešen.

Do kraja sledeće nedelje se nadam da ću biti u Ministarstvu, tamo je došlo do određenih promena, ali se nadam da ćemo uspeti da rešimo problem. Razmišljali smo u nekom trenutku i da pozajmimo mamograf dok ne stigne i da za taj novac kupimo neki potrebniji aparat. Ministarka Danica Grujičić je iz naše branše i nadamo se da će ovaj problem uskoro biti rešen - rekao je Dimitrijević.

Podsetimo, da se nabavka novih i popravka starih mamografa u leskovačkim zdravstvenim centrima očekuje, najavljeno je još krajem februara 2021. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    09:04 // 12. 11. 2022.

    A kako se pokvario? Ne znanje rada na istom radnika koji treba da znaju na njemu da rade? Nestručnost u radu radnika za koju niko ne odgovara? Šta kaže majstor, koji je kvar i zašto je nastao?

  • Filozof

    13:37 // 11. 11. 2022.

    ... dakle virus korona, unutrasnja rekonstrukcija zdravstvene ustanove, temeljno sestomesecno formiranje Vlade, pocetak druge faze radova koji se jos nije desio, zastoj u nabavci, ...
    No, pacijentkinje za to vreme mogu uzivati u maketi starog Leskovca, rekonstrukciji trga, izgradnji stadiona, veseliti se Novogodisnoj jelki i rasveti, a neizmernu ljubav prema predsedniku stranke ne skrivati ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: