Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 1. 6. 2022.

| Društvo

Leskovačka Bolnica van kovid sistema, ambulante ostaju

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Bolnica Leskovac kovid tabla
Posle godinu dana Bolnica opet izašla iz kovid sistema; Ilustracija; foto: M. M.

Poslednji pacijent zaražen virusom korona juče je izašao iz leskovačke Bolnice i ona se posle dužeg vremena vratila u normalan način rada, potvrdio je za Južne vesti direktor Nebojša Dimitrijević. Najveći zdravstveni centar u Jablaničkom okrugu dobio je i novi skener i pacijenti, nakon više od pola godine, neće morati da putuju u okolne gradove na neophodna snimanja.

Baš kao i krajem juna prošle godine leskovačka Bolnica u potpunosti je izašla iz kovid sistema, ali će zbog predostrožnosti ambulanta pri infektivnom odeljenju ostati da radi, dok će svi pacijenti kojima bude neophodno bolničko lečenje biti upućeni u kruševačku kovid bolnicu.

Situacija se smirila, u kovid sistemu je ostala samo Bolnica u Kruševcu, mi smo našu zatvorili juče kada je i poslednji pacijent kome je bilo neophodno lečenje otpušten kući. Ambulanta za trijažu pri infektivnom odeljenju za sada ostaje, a pacijentima kojime bude neophodno bolničko lečenje biće voženi u Kruševac - kaže Dimitrijević.

Situacija u okrugu sa koronom, kako kaže, potpuno se smirila, ali će, poučeni iskustvom iz prethodne dve godine, leskovački medicinari ostati na oprezu.


Konačno stigao i novi skener

Zbog kvara skenera pacijenti iz Jablaničkog okruga više od 6 meseci morali su na snimanja u Niš, Vranje ili Surdulicu, ali je nakon višemesečnog čekanja novi, savremeni skener stigao i od ponedeljka je počeo da radi. oči Leskovčani više na snimanja ne moraju u okolne gradove; Ilustracija; foto: flickr.com/airforcemedicine.af.mil

Nova prostorija je obezbeđena, radi se o savremenom skeneru. Obuke za rad na njemu su u toku, ali su snimanja od ponedeljka zvanično krenula. Pacijente više ne moramo da vozimo u okolne centre, pogotovo je bio problem sa onima koji boluju od raka. Ukoliko sve bude išlo po planu, od narednog ponedeljka radiće punim kapacitetom - rekoa je Dimitrijević.

Direktor leskovačke Bolnice otkriva i da bi uskoro trebalo da stigne još jedan skener koji će zameniti onaj pokvareni, te da će najveća zdravstvena ustanova u Jablaničkom okrugu moći da radi punim kapacitetom, kao i da pacijenti na zakazana snimanja neće morati da čekaju po nekoliko meseci, kao što je to sada slučaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: