Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 13. 6. 2023.

| Društvo

Leskovačka Toplana bogatija za dva nova gorionika vredna 50 miliona dinara

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Toplana Leskovac
Kupleni kombinovani gorionici na mazut i gas; foto: Grad Leskovac

Umesto gorionika na mazut koji su do sada korišćeni, leskovačka Toplana kupila je nova dva kombinovana gorionika na mazut i gas, koja su, po rečima v. d. direktora tog preduzeća Tomice Jovanovića, plaćena 50 miliona dinara.

Jovanović ističe da se radi o veoma važnoj investiciji u kojoj je Grad Leskovac je učestvovao sa 30 miliona dinara, dok je 20 miliona opredeljeno iz budžeta Toplane.

Vlada je donela zaključak u kojem se preporučuje gašenje svih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje za loženje i ona se odnosi na sve institucije. Zahvaljujući gradonačelniku obezbeđeno je 30 miliona dinara subvencije koje su nam omogućile da uradimo zamenu gorionika. Postavljeni su najsavremeniji gorionici na tržištu, nemačkog proizvođača - rekao je Jovanović.

Da Toplana radi još jedan bitan projekat rekla je pr-ka gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović, koja je objasnila da se u centru grada sprovodi zamena toplovoda i da je ta investicija vredna 120 miliona.

Toplana sprovodi i još jednu značajnu investiciju u gradu vrednu 120 miliona dinara. Sprovodi se zamena toplovoda u dužini od 1.100 metara. Radovi će se izvoditi tokom letnjih meseci kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu.“ Stojanović je dodala da će u narednom periodu, putem kredita KFV banke u kotlarnici u Dubočici treći kotao biti zamenjen i tada će biti izvršena potpuna gasifikacija iste - kaže Stojanović.

Pogon u kotlarnici Dubočica obišao je i sam Cvetanović koji se izvinio građanima za novo iskopavanje u centru grada i dodao da će nakon završetka radova na trotoarskim površinama biti postavljene behaton ploče, što će i estetski oplemeniti izgled Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • boki

    01:26 // 14. 6. 2023.

    jel su ti gorionici kupljeni na tenderu ili po burazerskoj liniji ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: