Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 20. 9. 2022.

| Društvo

Leskovački Vodovod ne rešava problem ”divljih” priključaka, opozicija traži smenu direktora

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vodovod Leskovac
Problem i manjak kvalifikovanih radnika; foto: M. M.

Oko 100 domaćinstava u leskovačkom naselju Slavko Zlatanović godinama unazad koristi vodu iz vodosistema, iako je ne plaćaju jer još nisu priključeni na vodovodnu mrežu, zbog čega su odbornici Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” zatražili smenu direktora Vodovoda Staniše Ristića. Da može doći do kadrovskih promena u tom leskovačkom preduzeću najavio je i gradonačelnik Goran Cvetanović koji se osvrnuo na manjak kvalifikovanih radnika.

Tokom podnošenja izveštaja pred odbornicima, direktor Ristić je sam priznao da postoji određeni broj Leskovčana koji su na ”divlje” priključeni na vodosistem, zbog čega to javno preduzeće ima nenadoknadive gubitke.

Upravo je ta izjava direktora bila razlog da opozicija zatraži njegovu smenu. Kako su obrazložili, za problem u naselju Slavko Zlatanović svi znaju, ali se on ne rešava, jer je, kažu, to način da romsko stanovništvo koje živi u tom naselju na izborima glasa za vladajuću stranku.

Ako sam dobro razumeo, direktor je sam odlučio da oni ne plaćaju vodu i na taj način obezbeđujete glasove. Da li ste vi to, gospodine Staniša, odustali od naplate i da li znate da je to protivzakonito i to nikako niste smeli da uradite. Vi treba momntalno da imate neku vrstu odgovornosti, moralni čin i ostavka - rekao je Nenad Zdravković.

Direktor Vodovoda žalio se i na manjak radne snage, pa se u raspravu uključio i gradonačelnik Cvetanović koji je poručio da, ukoliko rukovodstvo nije u stanju da rešava probleme, mora doći do kadrovskih problema.

To su problemi koje možete da rešite i morate. Ljudi su vam lepo rekli, ako niste u mogućnosti, tražićemo drugu alternativu i drugo kadrovsko rešenje - poručio je Cvetanović.

Među tačkama dnevnog reda na Skupštini nalazio se i izveštaj preduzeća ”Keep light”, ali se niko iz tog preduzeća nije pojavio, pa je rasprava odložena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: