Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 18. 5. 2021.

| Društvo

Leskovački Vodovod platio tri polovna automobila preko 2 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Vodovodna mreža stara preko 30 godina, ali su kuplejna nova vozila; foto: M. M.

Preko postupka javnih nabavki JKP Vodovod u Leskovcu kupilo je tri vozila "citroena C3" i za to platilo 2,15 miliona dinara. Do kraja godine planiraju da kupe još najmanje dva ovakva vozila, rekao je direktor Vodovoda Staniša Ristić i dodao da će to doprineti jačanju voznog parka, ali i bržoj zameni vodovodne mreže koja je stara preko 30 godina.

Na predstavljanju "novih" vozila, direktor Vodovoda je istakao da će na ovaj način biti obezbeđen nesmetan rad službi u ovom preduzeću.

Vozila su sa po dva sedišta, a pozadi se nalazi tovarni prostor. U prethodnim obraćanjima medijima smo govorili da je vodovodna mreža stara preko 30 godina, ali pokušavamo da je obnovimo. Pored osnovne namene, mi radimo i servisiranje i baždarenje vodomera, imamo službu kanalizacije, vrše se analize pijaće vode, što su najveći razlozi za obnavljanje voznog parka. Dva vozila su 2017. godište, dok je jedno vozilo 2015. godište, a na postupku javne nabavke je izabrana auto kuća Bankom - rekao je Ristić.

Ristić je dodao da će do kraja godine biti nabavljena još dva ovakva vozila, jer ističe da stara vozila koja imaju više ne vredi popravljati.

Stara vozila su kupljena još 2005. godine, a poslednjih godina ona su više vremena provela kod mehaničara nego na terenu. U poslednje tri godine u popravku je uloženo preko 900.000 dinara. Do kraja godine ćemo kupiti još dva ovakva vozila - rekao je Ristić.

Dužina vodovodne mreže koju održava leskovački Vodovod je 420 kilometara, dok je dužina kanalizacione mreže 170 kilometara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Joks

    19:35 // 18. 5. 2021.

    Sad ni to ne valja što su kupili jeftiniji vozila, ne valja kad se kupe skupa, ništa ne valja..

  • S.Nikolić

    17:27 // 18. 5. 2021.

    Čudno je da je u EKONOMSKOM TIGRU na delu kupovina polovnih vozila vest! Vodovod kao javno preduzeće bi trebalo da ima profit i sebi priušti nova vozila! Ili se možda dobit "ulaže" u sendviče kako bi se vojska sekte prehranila!

  • Zlobnik

    17:08 // 18. 5. 2021.

    A, be ... na trke li će idu ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: