Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 25. 3. 2021.

| Društvo

Leskovački Vodovod za 2 godine na reprezentaciju potrošio 2,7 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
novo vozilo vodovod leskovac
Na potpis i u Zemun: foto: B. Antić

Na optužbe lokalnog odbora Stranke slobode i pravde da leskovački Vodovod finansira "naprednjačke ručkove po kafanama u Leskovcu, ali i Beogradu", iz ovog preduzeća odgovaraju da su iznete informacije netačne i paušalne i da za iskazane tvrdnje SSP nema dokaze. Ipak, uvidom u dokumentaciju javne nabavke iz prošle godine, vidi se da je oko 10.000 evra JKP Vodovod potrošilo na reprezentaciju, a deo novca je utrošen i u Zemunu, odnosno u jednoj od tamošnjih kafana sa kojom ovo preduzeće ima potpisan ugovor. Godinu dana ranije, gotovo iste kafane dobile su 1,5 miliona dinara.

U saopštenju SSP-a povodom kašnjenja radova na Centralnom trgu u Leskovcu, iz ove stranke dodirnuli su se i kupovine čistilice, što je, prema pravdanjima Vodovoda bio razlog da se poveća i cena kanalizacije u ovom gradu,

Ukazali su i na druga poskupljenja iz ove opozicione stranke, a u saopštenju su napomenuli i to da JKP Vodovod finansira ručkove članovima SNS-a u Leskovcu i Beogradu.

Dok JKP Vodovod finansira silne naprednjačke ručkove po kafanama u Leskovcu, ali i Beogradu, uvećava se cena kanalizacije, jer je po rečima gradonačelnika Cvetanovića, planirano da se od građana prikupi nedostajućih 10 miliona dinara za čistilicu tog istog Vodovoda - navodi se u saopštenju SSP-a.

Ubrzo se oglasio i direktor Vodovoda Staniša Ristić koji je demantovao navode SSP, ali i zatražio dokaze za takve konstatacije.

Objavljene informacije su netačne i paušalne, ali i izmišljene koje ne odgovaraju istini. Nije navedeno gde su ti ručkovi relaizovani, i ko je to od "naprednjaka prisustvovao tim ručkovima u Leskovcu i Beogradu, kojim povodima, kojom prilikom i to u vreme kada isti ne rade zbog pandemije virusa korona - odgovorio je Ristić.


Za godinu dana oko 10.000 evra za ručkove u 4 kafane, među kojima i jedna u Zemunu

Međutim, prepucavanje saopštenjima tu nije stalo, pa su se opet oglasili opozicionari i ukazali na javnu nabavku Vodovoda iz marta prošle godine, ali i godinu dana ranije. odluka 1,2 miliona na kafane za godinu dana; foto: printskin

Prema prošlogodišnjoj javnoj nabaci, 4 kafane izabrane su za reprezentaciju rukovodstva leskovačkog Vodovoda - "na potpis" se za 600.000 išlo u leskovačke kafane Koliba-konak i Groš, a u kafani ABC za 300.000 dinara.

Kako se tenderskom dokumentacijom i tražilo, izabrana je i jedna kafana u Beogradu i to Naja S u Zemunu koja je za kafanske usluge dobila takođe 300.000 dinara.

Dok su JKP Vodovod i sviti na vlasti bili bitni građani, njihovo snabdevanje vodom i održavanje kanalizacije ne bi dozvolili izlivanje fekalija po prigradskim naseljima, česte izostanke pijaće vode zbog dotrajalih cevi i usled tako katastrofalnog stanja ne bi za kafanske račune opredeilli 2,7 miliona dinara u poslednje dve godine - poručili su iz SSP-a.

A samo godinu dana ranije, takođe na tenderu Vodovoda, još 4 kafane dobile su 1,5 miliona dinara, a većina njih su novac dobile i na tenderu iz 2020. godine. odluka 2019. godine 1, 5 miliona dinara na kafane; foto: printskrin

Tada su, 2019. godine novac za kafanske usluge takođe dobile leskovačke kafane ABC - 500.000 dinara, a kafana Groš je tada sa kafanom 4M dobila posao vrednosti 700.000 dinara.

Rukovodioci Vodovodu su te godine u zemunskoj kafani Naja S takođe potrošili 300.000 dinara.

U saopštenju SSP-a kažu i da vlast ni posle 9 godina nije sposobna da kupi čistilicu bez poskupljenja i dodatne globe sugrađana, a umesto toga se, kako kažu, bahate otvorenim računima po beogradskim restoranima kako bi Leskovčanima koji gladuju pojeli još koji dinar.

Podsetimo, od 1. marta građani Leskovca skuplje plaćaju kanalizaciju i grejanje, a objašnjenje gradonačelnika Gorana Cvetanovića na sednici Gradskog veća za poskupljenje usluga JKP Vodovod je upravo to da će građani svojim novcem "pomoći" u kupovini nove čistilice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niš

    08:21 // 26. 3. 2021.

    Ako pogledamo bolje, vidimo da se nedeljno na kafanu trošilo 192eur, što je vrlo skromno. Ako uzmemo da jedan skroman ručak za 4 osobe, ne može bez 60-70eur, dolazimo do toga da se u kafanu išlo: 1. vrlo skromno 2. samo 2-3 puta nedeljno, što je opet vrlo skromno. Dakle, sve u svemu, jedan pravi domaćinski odnos prema narodnim parama, vrlo skroman. Samo tako nastavite.

  • Aleksandar Stamenković

    19:43 // 25. 3. 2021.

    Javna nabavka je javna a ne tajna. Tako da se sve može ispitati. Sve je transparentno.

  • Miško

    19:26 // 25. 3. 2021.

    A tek Niški... Samo se krka po kafanama. Mere protiv pandemije se ne poštuju. Rukovodstvo preduzeća uvek prvo po zaražavanju koronom. Radnici samo dolaze... Plata svakog meseca kasni.

    • Bakšiž

      23:07 // 25. 3. 2021.

      Pa kad mogu ministri Kisić i Vulin da piju vino od 700 000 što nebi i ovi, bahatosti nikad kraja.

    • Kopanje

      23:16 // 25. 3. 2021.

      Razrušen centra Leskovca i nikom ništa, centar Niša raskopan, most dve godine razrušen, isto tako sa Beogradom raskopan godinama itd.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: