Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 27. 1. 2011.

| Društvo

Leskovački borci negoduju zbog spomenika

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Jašunjski manastiri

LESKOVAC – Opštinski odbor SUBNOR-a Leskovac uputio je pismo njegovoj svetosti Patrijarhu Srpskom Irineju zbog skrnavljenja spomen obeležja borcima Babičkog partizanskog odreda koje se nalazi u porti Jašunjskih manastira.

- Ovo spomen obeležje je u jadnom stanju, srušeno je i oskrnavljeno i služi za deponovanje starih stvari i đubreta koje se tu spaljuje – navodi se u pismu koje je potpisao Hranislav Rakić, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Leskovac.

Za ovakvo stanje leskovački borci direktno optužuju mati Lidiju, koja je pre dve godine, uz astenciju svoga obezbeđenja, zabranila delegaciji boraca Leskovca i Vlasotinca da polože cveće na spomen obeležje.

Borci leskovačkog kraja, u pismu Patrijarhu Srpskom Irineju, traže dozvolu da obnove spomen-obeležje, odnosno da ga dovedu u prvobitno stanje. U pismu koje je Odboru SUBNOR-a uputio Patrijarh i administrator Eparhije Niške Irinej se navodi:

- Primio sam Vaše pismo u kome se žalite na monahinju Lidiju i neke postupke u vezi polaganja venaca na spomenik NOR-a u manastiru sv. Bogorodica. Ponašanje monahinje Lidije nema našu podršku. Ona se slično ponaša i prema mnogim predstavnicima Crkve. Ona ima neki svoj tipik koji malo ko razume. Njoj je skretana pažnja na mnoga njena ponašanja, no ona tera po svome. Sa naše strane imate odobrenje da činite ono što ste i ranije činili, naravno uz puno poštovanje svetinje i prirode mesta, u šta ne sumnjam – navodi se u pismu.

- Veoma smo zadovoljni sadržajem i brzim odgovorom patrijarha Irineja i zato planiramo da ove godine obnovimo spomen-obeležje, u nadi da neće biti nikakvih problema oko realizacije te ideje – kaže Hranislav Rakić.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: