Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 20. 5. 2019.

| Društvo

Leskovački gimnazijalci sa Književne olimpijade doneli 8 nagrada

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
gimnazijalci leskovac
Leskovački gimnazijalci uspešni na takmičenju, foto: Vladimir Mičić

Četiri prve, jednu drugu i dve treće nagrade osvojili su učenici leskovačke Gimnazije na Književnoj olimpijadi koja se u Sremskim Karlovcima održala 12. maja. Učenici ističu da im pripreme nisu bile teške, dok su profesori ponosni jer ih deca podstiču da nastave sa radom.

Katarina Mičić, Milan Mićović, Katarina Ilić, Milutin Stanić, Mihajlo Popović, Marija Ivanović, Mateja Stevanović i Monika Urošević osvajači su nagrada, što je njihovu školu, kako kažu, svrstalo u red najuspešnijih u Srbiji na ovom takmičenju.

Učenici kažu da su se za takmičenje spremali čitave školske godine uz pomoć predmetnih nastavnika, a prema rečima Katarine Mičić, učenice prvog razreda i dobitnice prve nagrade, pripreme nisu bile naporne, a sa takmičenja nosi lepe uspomene. leskovački gimnazijaci Katarina zadovoljna uspehom, foto: Vladimir Mičić

Takmičenje je bilo dobro organizovano. Karlovci su prelepo mesto, Karlovačka gimnazija je na mene ostavila vrlo jak utisak. Iako je to najstarija gimnazija u Srbiji, besprekorno je uređena i lepa, pravi ambijent za sticanje znanja. Samo takmičenje je prilika da se upoznamo sa vršnjacima iz čitave Srbije i odmerimo u znanju - kaže Mičićeva.

I Katarina Ilić, učenica trećeg razreda, koja je takođe sa takmičenja donela prvu nagradu, kaže da nije bilo teško i da se trud i rad ipak cene i vrede.

Smatram da takmičenje za mene kao i većinu takmičara ne predstavlja veliki napor. Kada radite ono što volite, ništa vam ne može biti teško. Volim ovo takmičenje kao i sve ono što se vezuje za njega, počevši od Sremskih Karlovaca, lepog druženja sa ostalim takmičarima do sticanja novih divnih uspomena i znanja - kaže ona.

Pored "osvajača nagrada", na takmičenju su učestvovali i gimnazijalci Ivana Zlatković, Miloš Nikolić, Sanja Mihajlović, Đorđe Đorđević, Uroš Petković, Sandra Ćirić i Antonina Nikolčić. leskovački gimnazijalci Leskovčani "pokupili" 8 nagrada, foto: Vladimir Mičić

Za Književnu olimpijadu učenike su spremali profesori srpskog jezika i književnosti Nataša Tomić, Ivana Stojiljković, Svetlana Kocić, Jelena Filipović i Vladimir Mičić.

Profesori ističu da su ponosni na svoju decu koja, kaže profesor Mičić, godinama unazad sa ovog takmičenja donose nagrade.

Učenici Gimnazije Leskovac postižu vanredne rezultate na ovom takmičenju. Ove godine osvojili su osam republičkih nagrada. Njihovi rezultati veliki su podsticaj i za nastavnike. Posebno raduje činjenica da u generacijama mladih ljudi stasavaju vredni, posvećeni, pažljivi zaljubljenici u pisanu reč i da je takvih iz godine u godinu sve više - kaže Mičić.

Književna olimpijada je najmlađe takmičenje koje organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Održano je 7. put u Sremskim Karlovcima i na njemu su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz čitave Srbije.

Podsetimo, nagrade ovog Društva, zbog zalaganja u radu i uspeha učenika na književnim olimpijadama, dobilo je troje Leskovčana, među kojima je i profesor Mičić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: