Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 18. 7. 2019.

| Društvo

Leskovački zatvor dobija 420 novih mesta, u planu i zapošljavanje 120 ljudi

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
zatvor leskovac
U toku rekonstrukcija i dogradnja, foto: B. Antić

Oko 420 novih mesta imaće leskovački Kazneno-popravni dom, a osim dogradnje, u toku je i rekonstrukcija postojećeg objekta. U Okružnom zatvoru u Leskovcu, nakon radova, trebalo bi da bude zaposleno još 120 novih radnika.

Bolje i adekvatnije uslove za izdržavanje kazne imaće zatvorenici, a bezbednost će, prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, biti na najvišem nivou. zatvor leskovac Nakon radova, posao za još 120 ljudi, foto: B. Antić

Sve se radi po evropskim standardima. Ovde će, nakon rekonstrukcije, biti 420 mesta. Trenutno je angažovano oko 100 ljudi iz Leskovca i okoline, što znači da se izdržava 100 porodica. Početkom iduće godine ovaj objekat biće završen - kaže Cvetanović.

Nakon proširenja, u planu je i otvaranje oko 120 novih radnih mesta, a posla će, kaže Cvetanović, biti za medicinsko osoblje, stražare i pomoćne radnike.

Osuđenici se brinu o živini i stoci, a gaji se i povrće, čime, kako je rečeno, izdržavaju sami sebe. zatvor leskovac Radovi koštau 800 miliona dinara, foto: B. Antić

Vrednost radova je 800 miliona dinara, a izvodi ih preduzeće Credo iz Vranja. Rekonstrukcija i dogradnja finansira se novcem građana, preko Ministarstva pravde.

Inače, Okružni zatvor u Leskovcu je ustanova poluotvorenog tipa, gde se nalaze osuđenici za manja krivična dela, koji izdržavaju kaznu od 6 meseci do godinu dana.

Stari paviljon izgrađen je 1971. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    00:36 // 19. 7. 2019.

    120 na 400 zatvorenika poluslobodnih,pa koliko onda kosta jedan dan tih poluslobodnih nas jadnih poreskih obveznika.pljacka jos jedna u nizu

  • MilosNis

    00:35 // 19. 7. 2019.

    Kakve veze ima gradonacelnik Leskovca za renoviranjem zatvora??? Zar nije trebao neko iz ministarstva pravde da da izjavu, dokle vise faraonizacija???

    • Joka

      14:57 // 19. 7. 2019.

      Radi se o novoj investiciji u nasem gradu, pa shodno tome i naš gradonačelnik. Ali vi očigledno samo da nesto lupite...

  • Milan Mitic

    22:13 // 18. 7. 2019.

    Ako,ako trebaće...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: