Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 26. 12. 2017.

| Društvo

Leskovčane doček Nove godine košta 1,7 miliona dinara

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
kerber
Doček na trgu uz muziku i vino, građane će koštati 1,7 miliona dinara, foto: arhiva JV

Nakon pisanja Južnih vesti da se ne zna koliko će Leskovčane koštati proslava Nove godine na Širokoj, u Turističkoj organizaciji kažu da će celokupna organizacija dočeka na trgu građane koštati oko 1,7 miliona dinara​​​​​​.

Na njihovom sajtu sada se može naći i dokument javne nabavke, koja, osim angažovanja kultne grupe Kerber, podrazumeva i izdvajanje novca za bleh orkestar Elvisa Bajramovića, ozvučenje i iznajmljivanje i dekoraciju bine.

Sve je transparentno, tada je u toku bio pregovarački postupak, ali sada je sve na sajtu – pravdaju se iz Turističke organizacije.

Inače, nakon upornih pitanja novinara o ceni koncerta i o tome gde se može naći tekst javne nabavke, direktor Turističke organizacije Nebojša Kocić tada je tvrdio da je „javna nabavka urađena“ i da će sve informacije obelodaniti na konferenciji za novinare, tek nekoliko dana uoči koncerta.


Znalo se ko će da peva i u toku pregovaračkog postupka

Iako je prošle nedelje pregovarački postupak bio u toku, skoro svi lokalni mediji preneli su informaciju da će na Širokoj čaršiji građane zabavljati niški rok sastav Kerber, što u suštini ne bi trebalo da se zna dok se ceo postupak ne završi.

U Turističkoj organizaciji kažu da su pregovarali sa nekoliko menadžera, ali da je ovaj rok sastav izabran jer je, između ostalog, za njihovo angažovanje suma bila znatno manja.

Oni su na današnjoj konferenciji, pored iznošenja informacija o ceni organizacije dočeka, pozvali sve sugrađane koji nisu odlučili gde će biti u novogodišnjoj noći, da dođu i dobro se provodu uz kuvano vino, rakiju ili čaj, ali i uz dobru muziku.

Program će početi u 22:30 i trajaće sve do 2 sata iza ponoći. Osim toplih napitaka, za građane smo pripremili i 1.000 pljeskavica – javljaju iz Turističe organizacije.

Inače, uz hitove poput Bolje da sam druge ljubio, Ratne igre, Na raskršću, Leskovčani su dočekali i novu 2015. godinu.

Podsetimo, prošlogodišnji koncert koji je organizovan na gradskom trgu i na kome je malobrojne Leskovčane zabavljala Dragana Radosavljević Cakana građane je koštao 1,8 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: