Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 29. 3. 2011.

| Društvo

Leskovčani blokiraju železničku prugu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Živojin Stefanović, predsednik Gradske skupštine Leskovca

LESKOVAC – Predsednik Gradske skupštine Leskovca Živojin Stefanović zapretio je radikalnim merama, uključujući blokadu autoputa i železničke pruge, ukoliko ne bude prihvaćen predlog lokalne samouprave o trasi magistrale kroz Grdeličku klisuru, u blizini Predejana, ali nije precizirao kada će se to i dogoditi.

- Oko ovoga stava jedinstveni smo u Gradskoj skupštini, jer ovo nije političko, nego životno pitanje za žitelje Predejana i dvadesetak okolnih sela – precizirao je Stefanović.

Živojin Stefanović, predsednik Gradske skupštine i višegodišnji predsednik OK SPS u Leskovcu, ocenio je da su nedavne izjave Zoran Drobnjaka, direktora preduzeća „Putevi Srbije“ i Nenada Ivaniševića, zamenika predsednika „Kordora Srbije“ direktni aktak na Leskovac.

Ivanišević je, inače, na primer, izjavio da trasa autoputa kroz Grdličku klisuru ostaje nepromenjena, jer bi svaka korekcija zahtevala ponovne pregovore sa Evropskom investicionom bankom, ponovno odobravanje kredita i izradu čitavog niza studija.

On takođe smatra da argumenti Leskovčana nisu opravdani, uz ocenu da je kompletna procedura sprovedena u skladu sa zakonom.

- Kao lokalna vlast obratićemo se na samo svim organima u Srbiji i predsedniku Borisu Tadiću, jer je on često citiran u izjavama Drobnjaka i Ivaniševića, nego i Evropskoj banci koja treba da kreditira ovu trasu magistrale – zaže Stefanović, uz ocenu da je preduzeće „Koridor X“, gde rade i psiholozi, izmišljen da bi se „udomili neki ljudi, a ne zbog efikasnije gradnje autoputa“.

Stefanović je rekao da će na sutrašnjoj sednici Gradske skupštine Leskovca, upravo zbog spora oko trase autoputa kroz Grdeličku klisuru, sa dnevnog reda biti skinuti Predlozi odluka o prostornom planu grada Leskovca i Predlog odluke o generalnom urbanističkom planu Leskovca do 2020. godine.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalibor

    15:31 // 29. 3. 2011.

    da mi je neko pricao , da cu nekad u necemu podrzati gosn. Ziku komunistu, ne bi mu verovao.

    dosta je BEOcentralizma!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: