Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 6. 8. 2018.

| Društvo

Leskovčani dobijaju avanturistički park

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
avanturisticki park
Još se ne zna kada će početi izgradnja parka; Ilustracija; Foto: Wikimedia

Uskoro bi trebalo da krene izgradnja avanturističkog parka u Leskovcu, kaže direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada, a park će se nalaziti pored Sportsko rekreativnog centra “Dubočica”.

Prema rečima Belenzade, avanturistički parkovi interesantni su, kako za decu, tako i za starije, te su odlučili da se jedan izgradi u Leskovcu. Iako nije napomenula kada će radovi početi, ni kada će izgradnja parka biti gotova, rekla je da će se on nalaziti na otvorenom i da je ideja da deca sa roditeljima provode više vremena zajedno.

Ideja je bila da to bude dodatni sadržaj za decu i odrasle, jer su avantura parkovi nešto što je veoma popularno i interesantno - kaže Belenzada.

Izgradnja parka koštaće 6,9 miliona dinara i finansiraće se putem projekta “Radimo za bolju budućnost dece”, u okviru kojeg se izdvaja i novac za započinjanje biznisa za mlade Leskovčane, kao i za dodatne obuke.


Novac i za renoviranje vrtića “Bambi”

Istim projektom, kaže Belenzada, finansiraće se i radovi na rekonstrukciji najstarijeg vrtića u Leskovcu.

Za vrtić “Bambi” smo uradili projektno-tehničku dokumentaciju i planirana je sanacija krova, adaptacija unutrašnjih zidova i zamena fasade - kaže Belenzada.

Vrtić “Bambi” nalazi se u blizini Garetove palate u centru grada i najstariji je od 11 leskovačkih vrtića.

Inače, Leskovac je u okviru ovog programa od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku dobio 28,5 miliona dinara, dok se iz gradskog budžeta za ove mere izdvaja 7,8 miliona dinara.

Deo novca, oko 21 milion, biće usmeren na organizovanje obuka i bespovratna sredstva za započinjanje bizniza, za koje Leskovčani mogu konkurisati do 15. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: