Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 18. 8. 2015.

| Društvo

Leskovčani duguju skoro pola milijarde za porez

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
osmospratnica-leskovac.jpg
Čak 14.000 poreskih obaveznika ima dug veći od 10.000 dinara

Na ime poreza na imovinu i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine Leskovčani duguju preko 450 miliona dinara, podaci su Lokalne poreske administracije.

Lokalna poreska administracija je do sada poslala preko 16.000 opomena pred utuženje. Čak 14.000 poreskih obaveznika ima dug veći od 10.000 dinara, a preko 200 poreskih obaveznika duguje na ime ovih obaveza preko 100 hiljada dinara.

Rok za plaćanje poreza na imovinu istekao je prošle subote, a sve koji to nisu učinili na vreme očekuju kazne veće i od 50.000 dinara.

Međutim u lokalnoj poreskoj administraciji kažu da neće sprovoditi kaznenu politiku.

Naša lokalna samouprava se trudila da ne primenjuje kaznenu politiku već da upozorimo dužnike, čak ponudimo i reprograme i dogovorimo se sa poreskim obaveznicima. Veliki deo opomena koje smo slali je pozitivno rešen, ali se javljaju neki novi dužnici po raznim osnovama, tako da konkretna cifra uvek varira - objašnjava Goran Pejić, šef Lokalne poreske administracije.

Porez za prethodnu godinu plaća se u četiri rate, 18. februara, 15.maja, 15. avgusta i 15. novembra. Svaka lokalna samouprava utvrđuje poreze ponaosob. Rešenja o porezu na imovinu šalju se građanima u aprilu i maju.

Porez se obračunava na tržišnu vrednost stana koje određuju opštine i on zavisi od zone grada u kojoj se stan nalazi. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • poreznik

    22:25 // 28. 8. 2015.

    Mozda bi ljudi platili porez na vreme kad bi im bila na vreme dostavljena resenja sa uplatnicom i bez kamatiranja. Van svake pameti je da nam ide kamata na porez vec 1. i 2. januara kad nijedna posta i banka tada ne rade. Nedaju i da se uplati ceo iznos poreza odjednom u prvoj polovini godine jer opet ide kamata vec mora kvartalno. Pa necu 4 puta da stojim u redu pa zato i nije placen porez.

  • higuy

    19:39 // 19. 8. 2015.

    "Hocu piskim, necu piskim". Molim lokalnu poresku administraciju da prestane da nas, redovne platise, smatra budalama. Isti nacin na koji se drzava izrugala sa podsmehom onima koji su redovno placali TV petplatu. Ja sam pisao ministarstvu informisanja, da ponovljeno ruganje pocevsi od 01.01.2016. godine ne nameravam da podnosim/trpim, i da ce na njihovo insistiranje, pasti nevina krv.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: