Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 8. 6. 2020.

| Društvo

Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Autor:M.D.Izvor:Južne vesti
Gradska slava Le
Gradska slava obeležena u Leskovcu; foto: Grad Leskovac

Svetom arhijerijskom liturgijom koju je služio episkop niški Arsenije, u Leskovcu je počelo obeležavanje Duhovskog ponedeljka, gradske i slave Sabornog hrama Svete Trojice. U Vranju je povodom gradske slave liturgiju služio vladika Pahomije.

Veliki broj vernika pridružio se litiji koja je prošla centralnim gradskim ulicama, nakon čega je isečen kolač u svečanoj sali Grada Leskovca, a episkop niški Arsenije čestitao slavu Leskovčanima.

Silazak svetoga duha na Apostole jedan je od najznačajnijih praznika naše crkve koji predtavlja konstituciju Hristove crkve na zemlji. Apostoli su ovozemaljski život posvetili širenju mira i ljubavi i blage vesti o tome da je Hrist došao na zemlju da nas izbavi od svih zala na svetu, tako i mi postajemo propovednici ljubavi i mira čitavom svetu. Želim vam da nastavite putem napretka i da još mnogo uspeha i prosperiteta donesete vašem gradu i vašoj sredini - rekao je episkop niški Arsenije.

Gradska slava Vranje Nakon liturgije održane litije oko Sabornog hrama; foto: Grad Vranje U Vranju su nakon liturgije koju je povodom gradske slave, sa sveštenstvom i monaštvom, služio vladika vranjski Pahomije, održane litije oko Hrama Svete Trojice, a gradonačelnik Slobodan Milenković rekao da iako se ove godine slava obeležava drugačije zbog epidemiološke situacije, saradnja Grada i Eparhije vranjske nije promenjena.

Pokrenuli smo mnoge projekte zajedno. Nadam se da ćemo do kraja godine završiti ili privesti bogoslužbenoj upotrebi hram u Bunuševcu, početi izgradnju crkve posvećenu Prohoru Pčinjskom u selu Zlatokop i obeležiti 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski - rekao je Milenković.

On je, kao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, poželeo svojim sugrađanima mir, zdravlje i sreću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: