Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 12. 1. 2023.

| Društvo

Leskovčani koji se bore protiv gradnje višespratnice na mestu parka zaboravljeni posle izbora

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
800x600_IMG-20220209-162146
Izbori prošli - stanari zaboravljeni; foto: M. M.

Nakon što su još sredinom 2021. godine podigli glas u pokušaju da spreče privatnog investitora da na mestu parka za decu zida višespratnicu, stanari zgrada kod ”Pepeljugine vile” tvrde da se Gradska uprava u rešavanje tog problema uključila pre izbora održanih u aprilu prošle godine, ali da nakon toga nisu dobili niti jednu novu informaciju.

Iz Udruženja ”Zeleni ustanak” ističu da su u očuvanje parka počeli da sumnjaju još više nakon održanog Dana otvorenih vrata, kada je gradonačelnik Cvetanović, bez prisustva stanara, sa privrednicima razgovarao o tom problemu pa od njega traže da i oni budu uključeni u dalje razgovore.

Da stanari zgrada u centru Leskovca pokušavaju na sve načine da spreče gradnju parka pokazali su brojnim protestima, ali i predlogom da tu, umesto još jedne zgrade, bude izgrađen vrtić. O gradnji višespratnice umesto parka za decu raspravljalo se i na Skupštini Grada, kada je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potvrdio da će višespratnica biti građena, kao i da će svaki stanar nove zgrade imati svoje parking mesto.

Ono što građane okupljene oko ”Zelenog ustanka” dodatno brine da će ostati bez parka jeste to što već 8 meseci nisu dobili nikakvu novu informaciju, niti poziv za sastanak. 320x0_park-2 Stanari traže nove sastanke; foto: M. M.

Na poslednjem od tih sastanaka održanom neposredno pred same lokalne izbore nam je obećano da će, ubrzo nakon izbora, biti ponovo pozvani na sastanak na kom bi se razmotrili i konkretni predlozi i moguća rešenja. Do tog poziva još nije došlo, pa su stanari sada već počeli sumnjati da je prethodno obećanje bilo samo predizborno, dok se o konkretnim rešenjima gde će biti parkić, a gde zgrada i parking u bloku kod “Pepeljuge” razgovaralo samo sa privrednicima i investitorima na Danu otovrenih vrata - piše u saopštenju.

Dodaju i da će uskoro Gradskoj upravi predstaviti urbanističko rešenje za najavljeni ”urbanistički haos” u bloku kod “Pepeljuge”, kao i da konsultacije stanara za nezavisnim urbanistima još traju.

Mi još jednom podsećamo Gradsku upravu da se, pre donošenja bilo kakvih konačnih odluka i detaljnijih planova u bloku kod “Pepeljuge”, kao i početka realizacije istih, najpre reše postojeći nagomilani problemi na koje stanari ukazuju nadležnim organima godinama unazad u tom bloku, koji je ujedno i deo užeg gradskog centra, iako se po sadašnjem izgledu to nikada ne bi moglo zaključiti. Na primer, problemi sa neasfaltiranim ulicama i parkingom. Zatim problemi sa bespravno izgrađenim objektima, za neki od tih objekata prema saznanjima stanara postoji i rešenje o uklanjanju koje se, iz stanarima nepoznatog razloga, još ne izvršava - piše u saopštenju.

Podsetimo, novembra 2021. godine gradnja višespratnice je i zvanično odobrena, zbog čega su stanari pisali i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    10:02 // 13. 1. 2023.

    Čudno je to ih nema sendvičarski botovi a pomenut je Leskovac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: