Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 5. 6. 2019.

| Društvo

Leskovčani nastavljaju odbranu od betonizacije u naselju Dubočica

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
naselje dubocica čajanka
Najavljuju još kreativnih akcija, foto: FB Dubočica u srcu

Čajanke, izleti i društvene igre deo su aktivnosti kojima se građani leskovačkog naselja Dubočica bore protiv zidanja novih zgrada na sadašnjim igralištima. Ovakve akcije najavljuju i ubuduće, svake nedelje tačno u podne na mestu predviđenom za izgradnju.

Da od borbe za svoja igrališta i zelenih površina neće odustati, poručuju stanovnici ovog naselja, jer "više betona ne znači bolji i kvalitetniji život". naselje dubočica čajanka Čajankom iskazali nezadovoljstvo, foto: FB Dubočica u srcu

Prošle nedelje imali smo performans “Čajanka tačno u podne” kojim smo iskazali nezadovoljstvo i neslaganje sa odlukom da se između zgrada S4, S5 i S6 zidaju dve nove. Smatramo da se uništavanjem naših travnjaka neće poboljšati kvalitet života u naselju, već će samo biti problema, naročito oko parkiranja - kažu građani.

I dalje skupljaju potpise za peticiju kojom traže da se izmeni namena građevinskog zemljišta, a do sada je potpislao preko 1.200 ljudi. naselje dubočica čajanka I dalje prikupljaju potpise za peticiju, foto: FB Dubočica u srcu

Ovaj broj je merilo koliko je svima nama stalo do kvaliteta života naše dece, naših roditelja koji su oplemenjivali naselje sadnjom drveća decenijama unazad i nas samih i koliko svi volimo naše naselje. I ne samo mi koji živimo u njemu već i svi oni koji su otišli u neke druge gradove, države i kontinente, ali još nose svoju Dubočicu u srcu - kažu oni.

Sličnu akciju najavljuju i za sledeću nedelju, 9. jun u 12 sati između zgrada S4 i S5.

Podsetimo, negodovanje i okupljanje nezadovoljnih Leskovčana počelo je pre 2 nedelje kada su saznali da je urbanističkim planom predviđeno zidanje novi zgrada na mestu gde se trenutno nalaze dečja igrališta.

Nadležni sa druge strane uveravaju da je sve urađeno po pravilima i da će izgradnja novih stambenih jedinica pomoći “oživljavanju” naselja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: