Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 12. 10. 2020.

| Društvo

Leskovčani obeležili Dan grada, nagrade episkopu niškom i Vlatku Stefanovskom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dodela nagrada
Među nagrađenima niški vladika, Vlatko Stefanovski, studenti, privrednici i lekari; foto: Grad Leskovac

Svečanom sednicom i dodelom Oktobarskih nagrada, pohvala i medalja, Grad Leskovac obeležio je 11. oktobar, Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu koji se obeležava kao Dan grada.

Tradicionalno za Dan grada dodeljuje se veliki broj nagrada, a najprestižnije priznanje "Oktobarsku medalju", ove godine dobilo je 10 osoba, među kojima ima najviše lekara, a 2 medalje su dodeljene i posthumno.

Preminuloj doktorki infektologije Dušanki Živković medalja je dodeljena zbog izuzetne posvećenosti profesiji i ispoljene hrabrosti i humanosti, dok je takođe preminuli privrednik iz Predejana Dragan Pavlović posthumno nagrađen za doprinos privrednom razvoju grada.

Medalje su otišle i u ruke akademika, profesora i privrednika, a među dobitnicima su i episkop niški Arsenije i makedonski muzičar Vlatko Stefanovski.

Drago mi je da su Leskovčani prepoznali moju naklonost i moju ljubav, moje prijateljstvo sa ovim gradom. Poslednjih desetak godina sam počeo češće da dolazim i da sviram u Leskovcu, i pritom sam upoznavao neke prekrasne ljude koji su i dolazili kod mene u Skoplje, koje sam često ovde viđao i družio se. Hvala što ste prepoznali moj rad, još jednom vam čestitam Dan grada, koji je inače i Dan državnosti Republike Severne Makedonije, tako da se to poklopilo - rekao je Stefanovski.

Kako je odlučio Odbor za dodelu nagrada, dodeljeno je i 17 pohvala za afirmaciju Leskovca, humanitarni rad, zasluge tokom trajanja borbe protiv korona virusa, istaknute rezultate u okviru svog rada, a laulerati su uspešni, humani i odgovorni pojedinci, organizacije i institucije.

Novčane nagrade od 200.0000 dinara su tradicionalno većinom dodeljene mladim uspešnim studentima i to Tamari Milić, Aleksandri Savić, Jovani Stanković, Nikoli Mićiću, a novčana nagrada dodeljena je i Slobodanu Mladenoviću Cobiju, ratnom veteranu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenković

    17:27 // 12. 10. 2020.

    A be,da be, pa nesam dobija nagradu ni ovuj godinu !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: