Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 11. 8. 2022.

| Društvo

Leskovčani počeli i na štandovima da prikupljaju novac da Karleuša ne peva na Roštiljijadi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Štand Pokret za Leskovac
Preko računa do sada prikupljeno 30.000 dinara; foto: I. J.

Nakon što su pre dve nedelje iz Pokreta za Leskovac otvorili žiro račun na koji zainteresovani mogu da uplate novac koji će biti ponuđen Jeleni Kareuši kako ne bi pevala na otvaranju 32. Roštiljijade, Leskovčani će novac od danas moći da uplate i na štandu koji je postavljen u centru tog grada.

Do sada je, kažu iz Pokreta, preko računa prikupljeno 30.000 dinara, ali se nadaju da će to sada preko štanda ići mnogo brže i da će do početka Roštiljijade prikupiti svih 20.000 evra, koliko košta Karleušin nastup.

Iz Pokreta koji je nastao od nezadovoljnih članova koji su napustili Pokret Dveri, ističu da Leskovčani imaju priliku da pokažu da nisu onakvi kakvim se predstavljaju decenijama unazad, već da u njima i dalje ima gena onih Leskovčana koji su uspeli da od turske kasabe naprave industrijski i trgovački centar.

To što se prethodnih nedelja o Leskovcu pričalo u kontekstu bunta i reakcije prema bezobrazluku, bahatosti, šundu i kiču je svojevrstan iskorak i neka vrsta pobede, jer se Leskovac gotovo nikad nije pominjao u tom kontekstu. Sada imamo priliku da postavimo temelje za neko novo vreme, da stanemo na jednu stranu svi mi koji želimo neki drugačiji, kulturniji i lepši, pre svega, dostojanstveni Leskovac - kažu iz Pokreta.

Roštiljijada Do nastupa Karleuše ostalo još 10 dana; foto: M. M.Trenutno prikupljenih 30.000 dinara preko računa, kako kažu, predstavlja samo početak akcije i nadaju se da će na štandu koji će svakodnevno biti ispred ”Robne kuće” sakupiti ceo iznos od 20.000 evra.

Podsećaju da će, ukoliko Karleuša ne bude prihvatila prikupljen novac, on biti prosleđen u humanitarne svrhe, ali i ističu da se ne zaboravlja na obećanje gradonačelnika Leskovca da će on taj iznos duplirati.

Ovogodišnja Roštiljijada biće održana od 22. do 28. avgusta, a nastupi svih izvođača biće plaćeni 60.000 evra, što znači da će trećina tog novca otići na Karleušin nastup.

Osim nje, na 32. Roštiljijadi nastupiće i Jelena Rozga, Goca Tržan, Riblja čorba, Vesna Zmijanac i Piloti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ZARKO

    07:22 // 13. 8. 2022.

    Kakvo zamajavanje naroda od strane ovih ljudi. Pa mnogo je jednostavno,ko ne voli nece doći da je slusa,kome odgovara biće ispred bine i uživati u njenom nastupu. Svako treba da ima mogućnost da bira.

    • Smuk II

      12:09 // 13. 8. 2022.

      @ZARKO : Narod je već zamajan i izabrao je da bude takav kakav je!Tu nema pomoći,vidi se po "komentari" koji jašu tom narodu na grbaču!Izgleda da ima veći broj "gospodža" koje jašu...i to sve stranska imena!Nijedná Silvana , nijedná Indira se ne pojavi na komentari! PogospoDŽilo se to na SNS akademiju,eté što je prosperitet napretka na Leskovac!A be, Mesko ne dobi nijednú nagradu već 2 dana? Ccc

  • Kikiriki

    07:20 // 13. 8. 2022.

    Ovo postaje tužno, više nije ni smešno sada je samo tužno

  • грешка у корацима

    20:54 // 12. 8. 2022.

    Не треба скупљати паре, то је глупо, а неће се ни скупити. Треба тражити оставку од одговорног лица који троши паре грађана на такву врсту музике. За те паре је могло да се ангажује 20 фолклорних ансамбала да певају, свирају и играју недељу дана.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: