Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 27. 1. 2023.

| Društvo

Leskovčani protestuju, traže iscrtani parking, stižu im kazne za parkiranje ispred svojih kuća

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG-8765261e13e74f3812efd424f234d1ac-V
Stanovnici Ulice devet Jugovića traže. da se u toj ulici iscrtaju parking mesta; foto: M. M.

Potpuna rekonstrukcija Ulice devet Jugovića nedavno je završena , ali su Leskovčanima koji žive u toj ulici ostali stari problemi. Mnogi od njih nemaju mogućnost da svoje automobile parkiraju u dvorištima pa ih ostavljaju ispred kapija, što ih je do sada koštalo velikog broja kazni za parkiranje. Kako bi rešili taj problem oni su pokrenuli peticiju da se u toj ulici iscrtaju parking mesta, a održali su sinoć i protest.

Dobili su stanovnici ulice koja vodi od "Tri šešira" do Osnovne škole ”Kosta Stemenković” novi asfalt i trotoare, ulicu sa punom linijom gde je zabranjeno preticanje, ali ne i mesto za parking, pošto zbog konfiguracije terena nemaju uslova da svoja vozila parkiraju u dvorištima.

Jedna strana je niska, a druga visoka, mnogi i nemaju dvorište, logično je da kola parkiramo ispred kuća i kapija - objašnjavaju.

Kako bi rešili problem sa kojim se suočavaju, zahtevaju od Odeljenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu da se u toj ulici iscrtaju i obeleže parking mesta.

Zahtevamo da se u Ulici devet Jugovića od broja 1 do broja 100 formira uzdužno parkiranje na kolovozu i obeleži vertikalnom i horizontalnom signalizacijom - stoji u zahtevu.

Oni su sinoć održali i prvi protest i zatvorili ulicu za saobraćaj, zbog čega je intervenisala i policija. Najavljuju da će i večeras prikupljati potpise i nadaju se da će useti da dopru do gradskih vlasti i reše probelem sa kojim se godinama suočavaju. Optužuju i komšiju da ih svakodnevno prijavljuje, pa su oblepili ulicu i nalepnicama i transparentom protiv njega.

Podsetimo, u Ulici devet Jugovića kocka je zamenjena asfaltom, dok je direktor JP Direkcija i urbanizam Novica Nikolić za kašnjenje radova okrviio EPS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan Stojanovic

    08:31 // 1. 2. 2023.

    Vec 20 god zivim u inostranstvo nigde ne sme auto da se parkira na trotoar, ovde u leskovcu nisam mogao da idem trotoarom zbog parkiranih automobila,za malo da me udari auto jer sam morao na ulicu. Bio sam sa dete od 4 g. Trotoari su za pesake a kucu ili zgradu ko gradi treba da obezbedi 2 parking mesta po stanu u dviristu zgrade ili kuce. Parking novac ide u privatne dzepove umesto u opstinu.

  • PUTKO

    13:28 // 29. 1. 2023.

    svako kad gradi kuću mora da misli i na parking u dvorište a ne na trotoar i kolovoz da ometa drugog

  • Cvele

    15:36 // 28. 1. 2023.

    Adresa je ispred Opstine gradonacelnika.Odmesite to da plati a drugi put pamet u glavu .Kad zaokruzujes stavi prst na celo razmisli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: