Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 29. 3. 2016.

| Društvo

Leskovčani uređuju trotoare u centru grada

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
poplocavanje-trotoara-1-leskovac.jpg
Nastavlja se uređenje leskovačkih trotoara; foto: D.M.

U prethodne 3 godine u centru Leskovca je popločano 8.800 kvadrata trotoara, što je građane ukupno koštalo 34 miliona dinara. Popločavanje se nastavlja, a uskoro će centar biti “umiven” LED rasvetom i uređenim zelenim površinama.

Za 45 dana nove trotoare dobiće i takozvana Niška ulica, gde posluje najveći broj malih privrednika u Leskovcu.

Za 4,6 miliona dinara popločava se deo Ulice Južnomoravskih brigada, sa obe strane, na potezu od glavne gradske Pošte do ukrštenja sa Ulicom Radeta Končara i dela Bulevara oslobođenja, do mosta na Veternici. Ovaj potez zahvata prostor stare zanatske trgovinske čaršije. 2 Centar će biti "umiven" već sredinom proleća; foto: D.M.

Zato smo pri izradi materijala i boja naročito vodili računa da uređenje pešačkih površina bude u skladu sa kulturno-istorijskim vrednostima ovog preostora. Trotoari će biti popločani u dve nijanse sive boje zbog šarenolikosti lokala i trgovina u ovoj ulici - rekla je Dea Đorđević iz gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Ukupna površina koja se sređuje u ovoj fazi je 1.450 kvadrata, sa predviđenim popločavanjem vibro-betonskim pločama i zamenom ivičnjaka.

Planirano je uređenje i zelenih površina na platou ispred Pošte i Apoteke "Sutjeska", kao i postavljanje LED osvetljenja.

U narednoj godini, kako je najavljeno iz lokalne samouprave, popločavaće se i trotoari u nastavku ove ulice, prema zelenoj pijaci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: