Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 25. 1. 2022.

| Društvo

Leskovčani zbog gradnje višespratnice na mestu parka pisali Vučiću, najavljuju i prijave protiv nadležnih

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
park Madera Le
Stanari traže pomoć predsednika u borbi sa investitorom; foto: M. M.

Stanari zgrada kod popularne ”Pepeljugine vile” u centru Leskovca više od pola godine bore se protiv izgradnje višespratnice na mestu gde se nalazi park za decu, a pošto, kako navode, iz Gradske uprave ništa ne preduzimaju, uputili su otvoreno pismo predsedniku Srbije od koga zahtevaju da se i on uključi i pomogne im u borbi. Takođe, iz novoformiranog Udruženja ”Zeleni ustanak” najavljuju i krivične prijave protiv odgovornih u Gradskoj upravi i u Direkciji za urbanizam.

Parcela na kojoj se nalazi trenutno park, prema urbanističkom planu Odeljenja za urbanizam je predviđena kao višespratnica, a prema podacima Katastra, 2012. godine je od strane Grada Leskovca otuđena i od tada je 3 puta menjala vlasnika. Trenutni vlasnik je BM Invest grupa koja je, nakon što su stanari zgrada protestovali, podnela i krivične prijave protiv nekoliko njih.

Stanari su potpisivali i peticiju, gde su prikupili preko 1.000 potpisa protiv gradnje višespratnice, ali pošto se predstavnici Grada nisu dovoljno uključili u rešavanje njihovog problema, odlučili su da po drugi put upute otvoreno pismo predsedniku Vučiću, od koga očekuju da se on direktno uključi u rešavanje problema, jer je sredinom novembra i zvanično odobrena izgradnja višespratnice. Park Madera Le Građani najavljuju krivične prijave protiv zaposlenih u Gradskoj upravi i Direkciji; foto: M. M.

Ako ste nadamo se nekim slučajem pročitali naše prvo pismo koje smo Vam poslali krajem maja prošle godine zajedno sa peticijom i prvih 1.000 potpisa, onda se možda još uvek sećate da smo Vam i tada posebnu pažnju skrenuli na investitorski urbanizam koji je počeo veoma snažno da udara na javni prostor u našem gradu i koji nema milosti čak ni za parkiće i igrališta za našu decu. Molimo Vas da za razliku od prvog puta ovog puta naše pismo ne prosleđujete uopšte Gradskoj upravi Grada Leskovca obzirom da prvi put taj postupak nije dao baš nikakve konkretne rezultate. Ako je moguće, molimo Vas da se Vi ili Vaš kabinet direktno uključite i izvršite pritisak na Gradsku upravu Grada Leskovca kako bi odgovorni u istoj konačno počeli raditi svoj posao kako treba i u interesu svih građana, a ne samo investitora. Ako ipak niste u mogućnosti da tako nešto uradite, onda slobodno zanemarite i ovo naše pismo - navode stanari u otvorenom pismu Vučiću.

Takođe, iz Udruženja ”Zeleni ustanak” najavljuju i da će Gradskom prvobranilaštvu podneti inicijativu da se pokrene poništenje Rešenje o otuđenju zemljišta, ali najavljuju i krivične prijave protiv odgovornih.

Ukoliko gradski pravobranilac u nekom razumneom roku ne uradi ponovo ništa po tom pitanju planiramo da podnesemo krivične prijave i protiv njega kao i protiv odgovornih u Gradskoj upravi i u Direkciji za urbanizam i izgradnju, jer složićete se neko bi na kraju svega ovoga ipak trebao da odgovara za ogromnu štetu pričinjenu i Gradu a i svim njegovim građanima. Krivične prijave ćemo podneti Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu ili Odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu obzirom da i sami verovatno znate po kom principu funkcionišu „nezavisna“ javna tužilštva po manjim gradovima uključujući i Leskovac. Pomenute prijave će biti jedna odlična prilika za sve nas da vidimo kako u praksi funkcionišu nezavisno tužilaštvo i sudstvo koje smo pre par nedelja izglazali na referendumu - navodi se u pismu.

Podsetimo, o problemu gradnje višespratnice umesto parka za decu raspravljalo se i na Skupštini Grada, kada je gradončelnik Leskovca Goran Cvetanović potvrdio da će višespratnica biti građena, a tom prilikom je najavio i da će svaki stanar nove zgrade imati svoje parking mesto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    19:37 // 26. 1. 2022.

    Nažalost, u ovom udruženju se nalaze isti oni koji su pre 10 godina izradili i usvojili ovakav projekat...tada im je to išlo u korist...licemerno

  • joca

    16:04 // 25. 1. 2022.

    Pisali Vućiću!? Kakve budale...Pa šta je on,bunar želja,bog,vlasnik ove zemlje,šta?

  • miki 77

    15:38 // 25. 1. 2022.

    Badava se mučite. Bolje pozovite predsednika da postavi kamen temeljac za tu zgradu i slikajte se sa nim kao što ste navikli uz osmehe i ovacije. Koga je briga za parkove i zelenila u gradu. Možete da pozovete i Rio Tinto da pre postavljanja kamena temeljca raščisti teren.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: