Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 26. 6. 2018.

| Društvo

Leskovčanima 12 medalja na Međunarodnom gastro festivalu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
ucenici leskovac
Pripremali jela na različite načine, foto: B. Antić

Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca pripremali su riblju čorbu, picu, pitu, torte i kolače, ali i jela sa roštilja, a sve to donelo im je čak 12 medalja na 5. Međunarodnom gastro festivalu u Nišu.

Dobitnici medalja ističu da je ovo veliko iskustvo za njih, naročito što je učestvovalo više od 300 takmičara iz Srbije, Rumunije, Rusije, Izraela, Grčke, Turske, Nemačke i Švajcarske.

Prema rečima Ivane Ilić, dobitnice zlatne medalje za pripremu jela od ribe na moderan način, osim što su na festivalu imali priliku da se na najbolji način predstave stručnjacima iz oblasti kulinarstva, upoznali su nove ljude i kući se vratili puni utisaka. pehar kulinarstvo Leskovčani i sveukupni pobednici festivala, foto: B. Antić

Kolega i ja smo spremali file soma sa sosom od ribizle, za šta smo dobili zlatnu medalju. Ovo je preveliko iskustvo za nas, jer smo se takmičili sa ljudima iz drugih zemalja, a još lepši je osećaj jer smo se vratili sa medaljama - kaže Ilićeva.

Mladi Leskovčani nagrađeni su za pripremu jela sa roštilja, ribe na različite načine, slatke i slane pite, kolače i torte, a proglašeni su i sveukupnim pobednikom festivala.

Ovo je inače 5. Međunarodni gastro festival koji se održava u Nišu, a ove godine, takmičare u 11 disciplina ocenjivali su stručnjaci iz oblasti kulinarstva Stevo Karapadža, Milijan Stojanović i Saša Mišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: