Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 7. 5. 2019.

| Društvo

Leskovčanima hladno u stanovima, Piroćancima topli radijatori

Autor:B. Antić, Lj. FilipovIzvor:Južne vesti
Toplana dimnjak
Piroćanci pustili grejanje, Leskovčanima hladni radijatori; Ilustracija; Foto: JV/Lj. Jocić

Iako je grejna sezona prošla, zbog pada temperature u pirotskoj Toplani odlučili su da puste grejanje. Sa druge strane, radijatori su hladni u stanovima u Leskovcu zbog čega građani negoduju, ali iz leskovačkog preduzeća kažu da grejanje neće puštati.

Piroćanci koji se greju na daljinsko grejanje probudili su se jutros u toplim stanovima, a danas radijatori greju ujutru i uveče.

U zavisnosti od temperature, kako kaže direktor Bratislav Ćirić, i narednih dana će se reagovati. Piroćanci imaju dovoljno energenata, tako da nema bojazni da stanovi ostanu hladni.

Uz saglasnost sa Gradskom upravom od jutros smo već pustili grejanje. Danas ćemo raditi u režimu ujutru i uveče. Reagovaćemo u zavisnosti od vremenske prognoze, ali mislim da više od toga neće biti potrebno - kaže Ćirić.

Dodaje da su u ovom preduzeću spremni za produžetak roka za stanje pripravnosti.

Spremni smo da reagujemo za pad temperature, od jutros je bilo veoma hladno, tako da naši kotlovi rade. Pratimo sutuaciju - kaže direktor.

Pirotska Toplana trenutno ima dovoljno energenata, a ako bude bilo potrebno postoji i mogućnost da se oni dodatno nabave.


Leskovčani se smrzavaju, iz Toplane poručuju da neće grejati

Građanima koji se u Leskovcu greju preko Toplane stanovi su hladni, zbog čega su primorani da uključuju grejalice. Leskovčanka Tatjana Ranđelović kaže da nije u redu da grejanje plaćaju tokom cele godine, a da se smrzavaju kada padne temperatura.

U stanovima je ledeno, ali njih to ne zanima. Isto kao što nam grejanje isključe kada je toplo, treba da nam uključe kad je hladno. Ili kada nas isključuju, nek nam vrate pare, a ne da nam naplaćuju isto - kaže ova Leskovčanka.

Hladni talas, priča ona, najavili su meteorolozi još pre 3 nedelje, te su nadležni mogli da se organizuju i pripreme za dogrevanje.

Da grejanje neće pustiti, iako je temperatura pala, potvrđuje Miloš Mićić, v. d. direktora leskovačke Toplane.

Grejna sezona je počela 15. oktobra i završila se 15. aprila. Mi smo po našoj odluci imali obevezu da grejemo do 3. maja u slučaju niskih temperatura, što smo mi i radili. Posle 3. maja mi nismo u zakonskoj obavezi da grejemo, bez obzira na niske temperature - kaže Mićić.

Dodaje i da se skoro svake godine krajem septembra i tokom maja suočavaju sa nezadovoljnim potrošačima, ali da "ne mogu protiv odluke i protiv zakona".

Podsetimo, i Nišlije se žale na hladne radijatore, a tamošnje rukovodstvo Toplane reklo je da grejanje neće uključivati čak i da tempteratura bude minus 20.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: