Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 1. 1. 2020.

| Društvo

Leskovčanima prvo Deda Mraz čestitao Novu godinu, 10-minutni vatromet za Piroćance

Autor:Lj. F, M. D. i M. J.Izvor:Južne vesti
koncert Željko Vasić Leskovac doček 2020. godine
Pre odbrojavanja Leskovačni đuskali uz "Zanjiši kukovima"; foto: Grad Leskovac

Mirno i bez većih incidenata, kako kažu nadležni, protekla je novogodišnja noć na jugu Srbije. Pored Niša, dočeke na trgu imali su jedino Leskovac i Pirot. Nezaobilazni vatromet, u Leskovcu Željko Vasić, a u Pirotu Goca Tržan uveli su građane u 2020. godinu, a Leskovčanima se prvi obratio - Deda Mraz.

Oni koji su Novu godinu dočekali na leskovačkoj Širokoj čaršiji, pre tradicionalnog odbrojavanja, "zagrejali" su se letnjim hitom Zanjiši kukovima, a nakon vatrometa i Deda Mraza pomoćnica gradonačelnika Andrea Tošić poželela im je srećnu 2020. godinu, mnogo zdravlja, ljubavi, sreće i radosti.

Neka se u 2020. godini rodi što veći broj beba. Neka godina pred nama bude bolja od prethodne, i neka se dobro raspoloženje i osmesi na vašim licima prenesu i na predstojećih dvanaest meseci - poručila je Tošićeva.

Pre nego što je Vasić nastavio koncert, izvučeni su i dobitnici novogodišnje lutrije.


Piroćanci dočekali Novu godinu uz Gocu Tržan i vatromet

Par hiljada Piroćanaca, stanovnika pirotskog okruga i turista iz Bugarske okupilo se na centralnom Trgu kako bi dočekali novu 2020. godinu uz pesme pop pevačice Goce Tržan.

Ona je svoj nastup počela pesmom Srećo nečija, a potom su se vezivali njeni poznati hitovi, ali i pesme njenih kolega. Pored autorskih stvari, publika se podsetila i pesama popularnog benda Tap 011, u kome je Tržanova pevala pre samostalne karijere. Goca Tržan koncert Pirot doček 2020. godine Goca Tržan pevala svoje pesme i hitove grupe i TAP 011; foto: Dom kulture Pirot

Tačno u ponoć, njen nastup prekinuo je vatromet koji je trajao 10 minuta, a onda se popularna pevačica ponovo latila mikrofona.

Goca Tržan se energečnim nastupom zagrejala na bini, a da Piroćancima ne bude hladno pobrinuli su se organizatori koji su služili čaj i kuvano vino.

Pored gradskog trga, slavilo se i u kafićima i kafanama, koje su bile pune gostiju.


Mirna novogodišnja noć na jugu

Tokom novogodišnje noći, kako kažu nadležni, većih incidenata u gradovima na jugu Srbije nije bilo.

Tako u pirotskoj policiji kažu da je noć protekla mirno, bez narušavanja javnog reda i mira, a nikakvih problema nije bilo ni na Trgu, gde se okupio veliki broj ljudi.

Vranje nije imalo organizovani doček Nove godine, a sudeći po podacima iz Hitne pomoći i Urgentnog odeljenja, ni veće incidente. U vranjskoj Hitnoj pomoći kažu da jeste bilo prijema ljudi u alkoholisanom stanju, ali bez dramatičnih događaja i saobraćajki.

Prokupčani su novogodišnju noć uglavnom proslavili skromno u krugu svojih porodica i prijatelja, jer organizovanog dočeka ni ove godine nije bilo na gradskom trgu. Neuobičajno malo je bilo kafana i restorana koji su organizovali doček najluđe noći, pa su zato mnogi ostali kod svojih kuća.

U Domu zdravlja i policiji kažu da nije bilo većih incidenata, a najviše posla je imala Hitna služba koja dežura 24 sata i to uglavnom na zbrinjavanju i pomoći građanima koji su preterali sa alkoholom.

U Nišu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda, ali nije bilo težih povreda. U Hitnoj pomoći nisu imali mnogo više intervencija od onoga što je uobičajeno, a među glavnim uzročnicima nije bilo pijanstava.

Na sajtu Grada Leskovca stoji da nije bilo nikakvih incidenata tokom proslave Nove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishki

    18:28 // 1. 1. 2020.

    15k eur za naka gocu! Ma tako je bre Pirocanci, sta ce vam kanalizacija, vrtici i vodovo. Parking mesta da ne pominjem. Bitno da ste se proveli uz turbo hitove baka goce.

  • S one strane duge

    14:08 // 1. 1. 2020.

    Zar nije otkazan koncert???Toliko o pirocancima.

    • luznicanin

      17:53 // 1. 1. 2020.

      Pirocanci vole sve sto je "dzabe".ne vole da placaju,jos manje da daju.Platili su "pevaljku" a kuvano vino su morali da nose od kuce,inace bilo je dosta "naroda" i igara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: