Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 24. 7. 2019.

| Društvo

Leskovčanin jedan od kandidata za titulu najboljeg nastavnika sveta

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
zoran ilić
Ilić predaje u Osnovnoj školi "Svetozar Marković", foto: privatna arhiva

Učitelj iz Leskovca Zoran Ilić jedan je od 3 predstavnika iz Srbije koji će se boriti za titulu najboljeg edukatora na svetu, a za ovo priznanje kandidovali su ga inovativni pristup koji koristi, kao i projekti na kojima je radio, poput "Kuće veština".

Ilić, koji predaje u Osnovnoj školi "Svetozar Marković", za Južne vesti kaže da je kandidatura samo dokaz da je ono što radi dobro i da će, bez obzira na ishod, nastaviti tim putem.

Mene lično su kandidovali moji projekti kao što je Smotra scenskog učiteljskog stvaralaštva, Filmski festival i edukacioni kamp "Kref" i "Kuća veština" na koju sam posebno ponosan. Tu su i drugi projekti u oblasti kulture, socijalne zaštite i obrazovanja - kaže Ilić.

Pobeda na globalnom nivou donela bi mu novčanu nagradu, a ukoliko osvoji nagradu nastaviće sa razvijanjem programa u "Kući veština" - mestu na kome se mališani sa posebnim potrebama druže i razvijaju svoje talente i koje okuplja nadarene školarce iz Jablaničkog okruga.

Sama nagrada bi mi pomogla da sve to bude na većem nivou po svim merilima, ali ako ona izostane, sigurno neću stati, jer sve ovo nisam ni započeo zbog nje - kaže Ilić.

Leskovačkog učitelja predložilo je Udruženje "Živojin Mišić", srpski predstavnik Varkey fondacije, koja organizuje dodelu priznanja. Inače, kandidati za ovo priznanje mogu biti samo edukatori koji su u prethodnih 5 godina bili proglašeni za jednog od najboljih u Srbiji.

Za mesto među srpskim predstavnicima borilo se nekoliko desetina nastavnika, a pored Ilića, u konkurenciji su i nastavnica srpskog jezika iz Beograda Ivana Kovačević i nastavnik engleskog iz Paraćina Borko Petrović.

Jedan kandidat od nas troje može ući u uži krug finalista. To je top 50 kandidata iz celog sveta. Da li će nekom od nas to poći za rukom, saznaćemo u decembru ove godine, dok će proglašenje dobitnika GTP biti u martu u Dubaiu - kaže Ilić.

Dobitnik "Global teacher prize" biće proglašen marta 2020. godine. Ovo priznanje dodeljuje se već 5 godina, a ideja organizatora je da pohvale i ohrabre nastavnike koji uvode novine u obrazovanju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: