Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 11. 2. 2019.

| Društvo

Leskovčanina vratili iz niškog Kliničkog, iako je imao uput

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Pacijenta vratili jer nije imao dokaz da ima virus gripa; Foto: JV/V. Milić

Zbog toga što nije imao rezultate o zvaničnoj potvrdi virusa gripa, a imao je upute i rentgen snimke pluća, prema rečima Leskovčanina Aleksandra Đurića, njegovog oca, koji je u teškom stanju, vratili su iz niškog Kliničkog centra, gde je trebalo da nastavi sa lečenjem.

Leskovački lekari, priča on, ocenili su da je njegov 59-godišnji otac u kritičnom stanju, te da treba da bude prebačen u nišku kliniku kako bi nastavio lečenje. Ipak, iz ove ustanove su ih u toku prošle nedelje vratili jer, kako kaže, nisu imali zvaničan dokument o postojanju virusa.

Moj otac je dijabetičar i kardiološki bolesnik. Ležao je u leskovačkoj bolnici, ali mu se stanje pogoršalo, te je trebalo da nastavi da se leči u Kliničkom zbog boljih uslova. Tada prisustvo virusa gripa još nije potvrdio Torlak, ali su naši lekari, na osnovu snimaka, pretpostavili da je to i poslali ga za Niš - priča Đurić.

Ipak, iz Niša su ih vratili za Leskovac, a njegov otac i dalje je u bolnici i, prema njegovim rečima, u teškom je stanju.

Lekari se ovde zaista trude, ali ja ne verujem da nas “šetaju” tamo-vamo, a čoveku nije dobro. Ne znam šta je u pitanju - te trebaju ti papiri, te nema mesta, ne znam - kaže ovaj Leskovčanin.

Dodaje i da su u toku dana pokušali da dobiju informacije iz Kliničkog centra da li ima mesta i da li uopšte da kreću za Niš, ali da, bar do sada, nisu uspeli.

Šta leskovačka Bolnica radi u ovakvim situacijama, u kojim slučajevima se pacijenti šalju za Niš, ali i koliko je pacijenata obolelo od virusa gripa, nismo uspeli da saznamo jer se, i pored obećanja da će nam informacije dati u toku dana, iz Uprave nisu javljali.


Klinički: Niko nije vraćen, ima mesta za pacijente

Iako Leskovčanin tvrdi da su ih iz Kliničkog vratili zbog nedostatka papira, u ovoj ustanovi kažu da, ako je neko vraćen, znači da je lekar procenio da nema potrebe da bude na Infektivnoj klinici.

U organizacionom smislu sve je urađeno i spremno za prihvat svih pacijenata koji dođu, a koje su uputili lekari iz drugih zdravstvenih ustanova sa juga i istoka zemlje. Ukoliko se to i dogodilo, onda je to zvanična procena lekara da nije za Infektivnu kliniku niškog Kliničkog centra – kažu u KC Niš.

Dodaju i da u Kliničkom ima mesta i da su spremni za prihvat svih pacijenata.

Podsetimo, iako je u petak prijavljena epidemija gripa u Nišu, nadležni kriju informacije o broju obolelih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jasar

    11:09 // 13. 2. 2019.

    ovi dole u novom "KC" gde je apoteka njihova ,ne znam dali im je poso kafe I cigare da arce?,ili da rade ne kapiram ,drugo gde god se pojavis odma odsecno Recite??!!
    alo nije to logor,zatvor,to je bolnica svi bahati bezobrazni strucni kadar odavno u nemackoj stice masne pare I neka ako nam je...

  • pera detlic

    10:00 // 12. 2. 2019.

    tako je narode....linč za sve doktore. pa na lečenje kod babe Stanojke u Gornju Dubravu

    • Posmatrac

      18:00 // 12. 2. 2019.

      Pa kako se vecina njih ponasa i obzirom na incidencu umrlih u KC Nis (od SVIH dijagnoza, ne samo od gripa) narod izgleda i ima vise poverenja u baba Stanojku nego u njih..... Zasto KC Nis i Institut za Javno zdravlje ne objave statisticke podatke o broju umrlih (i od cega) u KC Nis??

  • Срба

    22:48 // 11. 2. 2019.

    Лелеее.... није имао потврду из Лесковац да има грип....!!! Па, генијалци нишки- зато су послали човека код вас у вишу, специјализиранију установу да то ВИ потврдите и сместите човека на лечење! Добро да га нисте питали “А, где је печат??”!!!
    ЛУДИЛО!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: