Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 25. 8. 2022.

| Društvo

Leskovčanka Emina Đorđević najbolja u pripremi roštilja na 32. Roštiljijadi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20220825_122218
Emina Đorđević pripremila najukusniju pljeskavicu, dok je u pripramnju ćevapa i jela sa roštilja zauzela 3. mesto; foto: M. M.

U konkurenciji 6 majstora roštilja koji su se takmičili u priremanju najbolje pljeskavice, ćevapa i jela sa roštilja na 32. Roštiljijadi, najuspešnija je bila Emina Đorđević iz restorana ”Koliba”. Ona je po oceni stručnog žirija napravila najukusniju pljeskavicu, dok je u pripremanju ćevapa i jela sa roštilja zauzela 3. mesto.

Takmičenje koje nosi ime poznatog leskovačkog roštiljdžije Miodraga Gligorijevića - Dragija Bureta, održano je po 29. put, a za razliku od prethodnih godina, kada je ono održavano u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi, roštiljdžije su svoje majstorsko umeće pokazali u dvorištu Šop-Đokićeve kuće. 20220825_133436 Žiri imao težak zadatak; foto: M. M.

Svi učesnici koji su se takmičili bili su Leskovčani, a stručni žiri, koji su činili profesori kulinarstva Ivica Zdravković, Žarko Bojović i Momčilo Conić, nije imao nimalo lak zadatak da donese odluku, pošto je, kako su rekli, konkurencija bila izuzetno jaka.

Ipak, za sveukupnog pobednika proglašena je Emina Đorđević, koja se našla među nagrađenima u sve tri kategorije, a pogotovo je ponosna na osvojeno 1. mesto u konkurenciji pripremanja pljeskavica. 20220825_122333 Takmičilo se 6 kuvara iz Leskovca; foto: M. M.

U kulinarstvu sam već 17 godina, a najviše volim da pripremam jela sa roštilja, to mi je uža specijalnost. Za ovo jednostavno ne postoji nikakva tajna, već je ovo umetnost majstora - rekla je pobednica.

U takmičenju za najbolju pljeskavicu iza pobednice su ostali Bojan Cvetković iz restorana ”Dom učenika", kao i Miloš Dimitrijević, roštiljdžija iz ekipe ”Kralj roštilja”.

Najukusnije ćevape pripremio je Stefan Vučković iz restorana ”Tomina priča” iz Pečenjevca, 2. mesto zauzeo je Srđan Blagojević iz ”Novog Dukata”, dok je 3. mesto zauzela Emina Đorđević.

20220825_134648 Ocenjivao se ukus hrane, ali i dekoracija; foto: M. M.Ona je bila trećeplasirana i u takmičenju pripremanja jela sa roštilja po izboru. Pobednik u toj kategoriji je Bojan Cvetković iz ”Doma učenika”, dok je 2. mesto zauzeo Stefan Anđelković iz ”Bratske kafane Braća Đokić”.

Pehari i nagrade biće uručeni večeras tokom pravljanje najveće pljeskavice.

Večerašnji program na Roštiljijadi upotpuniće i orkestar Isidora Bećirovića i nastup grupe ”Riblja čorba”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VladanK

    07:35 // 26. 8. 2022.

    Kako bre nije pobedio Mesko. Vise od 2 meseca nikakvu nagradu nije osvojio.

  • Peca

    06:50 // 26. 8. 2022.

    Sto je ovolika guzva? Nema nigde nikog.Pa ni mi Leskovcani ne pijemo vise te price.Sve se svelo na ....

  • Torpedo

    19:42 // 25. 8. 2022.

    Dodji u Nis, da naucis sta je dobra pljeskavica , cevap i dzigerica !

    • Steva n

      23:58 // 25. 8. 2022.

      Nije si loše ni u Svrljig.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: