Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 22. 3. 2019.

| Društvo

Leskovčanka pobednica takmičenja u spremanju kolača

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
takmicenje kolaci
Srednjiškolci se takmičili u spremanju kolača, foto: "Mladi poslastičari"

Učenica leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole Danica Spasić napravila je najukusniju i najlepše dekorisanu poslasticu, ocenio je žiri na takmičenju u spremanju kolača koje se održalo u Beogradu. Drugo mesto osvojio je Veljko Milosavljenić, takođe iz Leskovca, dok je treća nagrada otišla u ruke Radovana Glišića iz Aranđelovca.

Petnaestoro učenika srednjih stručnih škola iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca, Kule i Leskovca takmičilo se u spremnju poslastica na takmičenju “Mladi poslastičari”. Pobednica Danica Spasić ističe da je učestvovanje neverovatno iskustvo koje će joj pomoći u daljem radu. danica spasic Leskovčanka pobednica takmičenja, foto: "Mladi poslastičari"

Kroz različite radionice sam stekla nova znanja u pripremi poslastica i imala sam priliku da se upoznam sa načinom rada i veštinama svojih vršnjaka - kaže Danica.

Inače, takmičenje “Mladi posalstičari” organizuje se drugu godinu zaredom kako bi se aktuelizovao zanat poslastičara, ali i promovisali mladih ljudi koji se školuju za ovaj posao.

Pored takmičenja, u prethodnih 5 meseci održane su radionice i interna takmičenja u školama, a karavan je predvodio poslastičar Zdravko Gavrilović.

takmicari Poslastice spremalo 15 takmičara, foto: "Mladi poslastičari"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: